Jean-Claude Arnault antastade kronprinsessan Victoria

Nu avslöjar SvD att Jean-Claude Arnault ska ha antastat kronprinsessan Victoria under en sammankomst i Akademiens villa på Djurgården i Stockholm. Enligt tre olika källor ska kulturprofilen ha tagit Victoria på rumpan.


Nu avslöjar SvD att kronprinsessan Victoria ska ha antastats av kulturprofilen Jean-Claude Arnault. Ofredandet ska, enligt tre olika källor, ha skett under en sammankomst i Akademiens villa på Djurgården i Stockholm.

De tre källorna ska vara nära och i Akademien och berättar att de såg Jean-Claude Arnault lägga sin hand på kronprinsessan Victorias rumpa, skriver SvD.

– Uppgifterna om och kring Jean-Claude Arnault som media rapporterat om sedan i höstas är skrämmande. Kungafamiljen står bakom metoo-initiativet. Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger hovets informattionschef Margareta Thorgren till SvD.

Det har också kommit fram att Horace Engdahl, medan han jobbade som Svenska Akademiens ständige sekreterare, fick som uppgift att se till att kronprinsessan Victoria inte hamnade ensam med Jean-Claude Arnault vid mottagningen efter Akademiens högtidssammankomst i december 2006. Uppgifterna kommer ifrån två oberoende källor, enligt SvD.

Jean-Claude Anault nekar

Björn Hurtig, Jean-Claude Arnaults advokat, menar att informationen inte stämmer och meddelar att Jean-Claude Arnault nekar händelsen ägt rum. 

"Min klient förnekar bestämt det som påstås och menar att detta endast är illvilliga rykten med ett enda syfte; att svärta ner och skada honom" skriver han i en kommentar till SvD

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 24 april

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.