Carl Adam Tillberg/Kvinnosilhuett
Offret berättar nu om att hon tyckte det var väldigt obehagligt att se sin förövare på tv. - Foto: TV4/Montage

Annas förövare var gäst i Nyhetsmorgon: "Kändes som ett övergrepp"

Carl Adam Tillberg fick som "före detta förövare" berätta om vad han utsatt sina ex-flickvänner för i Nyhetsmorgon. Vi har pratat med ett av hans offer som tyckte att det var jobbigt att höra honom berätta om misshandeln han utsatte henne för i media.


Tv4 har mött mycket kritik efter att de bjöd in Carl Adam Tillberg som gäst i Nyhetsmorgon under lördagen, det kan du läsa mer om här. I intervjun får han titeln "före detta förövare", han berättar om hur han slagit sina flickvänner sedan han var 15 år gammal, idag är han 30 år gammal. Han berättar att han nu ändrat sitt beteende och kommit ur de destruktiva vanor som gjorde att han misshandlade sina flickvänner. Han säger att han nu vill hjälpa andra män att inse att det går att sluta.

Nyheter24 har pratat med ett av Carl Adams Tillbergs offer. Kvinnan väljer att vara anonym, vi kommer att kalla henne för Anna. Anna berättar att hon inte alls känner sig bekväm med att höra sin förövare prata om det han utsatt henne för i media. 

– Han har medverkat i andra medier också, under den tiden hade vi kontakt med varandra och jag berättade då för honom att jag tycker att det känns väldigt jobbigt, så det är han medveten om, säger Anna. 

Carl Adam Tillberg medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon under lördagen. Bildkälla: TV4

Idag har Carl Adam Tillberg och Anna ingen kontakt. De två hade nyligen ett förhållande och Tillberg ska enligt Anna utsatt henne för både misshandel och våldtäkt. Hon anmälde men Tillberg dömdes aldrig. Han berättar även själv i intervjun i Nyhetsmorgon att han har dömts en gång men att han misshandlat flera och utsatt tidigare flickvänner för visst sexuellt våld. Då han dömdes gjorde han det för olaga hot och grovt hemfridsbrott.

Anna ställer sig kritisk till att Tv4 väljer att ge Carl Adam Tillberg titeln "före detta förövare" och menar att det var slarvigt gjort. 

– När går man från att vara förövare till före detta förövare? Är det sekunden efter att han slagit? Han är fortfarande min förövare och jag kände det som ett övergrepp när jag blev ifråntagen min historia, säger Anna till Nyheter24. 

Hon själv säger att hon inte litar på att Tillberg har kommit till de insikter som han påstår att han gjort i intervjun i Nyhetsmorgon, eftersom det var så nyligen han utsatte henne för övergrepp. 

– Han har sagt till mig att han inte är intresserad av mitt perspektiv och det går inte riktigt ihop med att han i intervjun säger att han tar ansvar för sina handlingar, säger Anna. 

Carl Adam Tillberg berättar för Nyheter24 att han var medveten om att hans medverkan i Nyhetsmorgon skulle få kritik, men att han ville vara med för att starta en välbehövlig diskussion. Vad han själv tyckte om sin medverkan kan du läsa mer om här.

I klippet ovan kan du höra Anna själv berätta.

/
TV4
/
/
Senaste nytt

Trump trummar vidare – vann i Missouri

1 timme sedan

Skott mot pizzeria – utreds som mordförsök

1 timme sedan
En pizzeria i Eskilstuna har utsatts för beskjutning.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Två bilar har kolliderat på Vasagatan i centrala Stockholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Hörby rapporterar om kontroll person / fordon

3 timmar sedan
"Flera samtal om smällar, Höör/Hörby.", skriver polisen på sin hemsida.

Israels Gantz till USA för möte med Harris

3 timmar sedan
Benny Gantz, medlem i Israels krigskabinett och tidigare försvarsminister, reser till USA för samtal med bland andra vicepresident Kamala Harris på måndag.

Polisen rapporterar om misshandel, Nybro

3 timmar sedan
"Man gripen, Nybro.", skriver polisen på sin hemsida.