Onsdag 22 Sep
Stockholm

Svenska Lisas ansikte har blivit ett Snapchatfilter

Svenska Lisa blev ett Snapchatfilter
23-åriga Lisa Leijon upptäckte i slutet av april att hennes bild från Bali tycks ha inspirerat Snapchat ordentligt till ett helt nytt filter. Foto: Privat

23-åriga Lisa Leijon från Upplands Väsby fick hon en chock när hon upptäckte Snapchats nya filter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Snapchats filter – vissa älskar dem, andra hatar dem. Filtren har blivit en så stor del av vår vardag att istället för att ta flera bilder med och utan filter, försöker vi desperat ta bort filtret i efterhand. Se exempelvis när Tova bad om hjälp att få bort kaninfiltret.

Du kanske må förakta filter (eller älska dem), men vad skulle du göra om du själv blev ett filter? Eller rättare sagt din bild.

Detta har nämligen hänt 23-åriga Lisa Leijon från Upplands Väsby, utanför Stockholm.

När Lisa var i Bali i mitten på mars tog hon en bild på sig själv med en blomma i håret. 20 mars lades den upp på Instagram. 


Drygt en månad senare gjorde Lisa en chockerande upptäckt. I söndags, 29 april, scrollade hon i flödet på Instagram och tycktes känna igen sig själv på en bild. Bara det att det inte riktigt var hon.

– Jag såg en person lägga upp en bild med filtret och började tänka på min bild. Det såg ju precis ut som jag. Filtret har fräknar och jag har fräknar, och så är det den där blomman.

Fräknarna och blomman. Allt fanns där. Lisa gick direkt in och kollade på Snapchat. Mycket riktigt fanns det ett filter som såg precis ut som hennes bild från Bali.

Lisa med Snapchat-filtret. Bild: Privat/Lisa Leijon

– Jag tyckte inte att det fanns någon skillnad med min originalbild. Jag lade upp det på min Snapchat och mina vänner och kollegor reagerade på att det ser exakt ut som om de har tagit mitt ansikte och gjort ett filter av det.

Genom åren har det funnits många omtyckta filter på Snapchat. Regnbågen, hunden, snygg-filtret och blomkransen, för att nämna några.

Nu är du ju i princip ett filter och det finns en chans att många kommer använda det. Hur känns det?

– Jag tror det kommer bli det, jag har redan sett många på Instagram som älskar det filtret. Det har ju fräknar vilket är väldigt trendigt just nu. Och filtret har fransar också, så man behöver inte sminka sig om man ska använda det, säger Lisa och fortsätter:

– Det är roligt, tycker jag. Det är kul att de ser nästan ut som mig – eller min bild.

Lisa kommer själv inte använda filtret eftersom hon inte brukar göra det i vanliga fall heller. Men det är helt klart enklare att använda filtret än att åka tillbaka till Bali och hitta en likadan blomma. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du filtret var likt Lisas bild?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela