Måndag 25 Okt
Stockholm

Här på kroppen ska du tatuera dig – om du är rädd för smärta

Här är platserna på kroppen som gör minst ont att tatuera.
Tatueringar. Foto: Unsplash

Är du rädd för smärta men ändå gärna vill skaffa en tatuering? Ingen fara, det finns faktiskt platser på kroppen där det inte gör lika ont att tatuera sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det går inte att komma ifrån att det gör ont att tatuera sig. Men på olika platser på kroppen gör det olika ont. Nyheter24 har tidigare skrivit om platserna det gör som ONDAST att tatuera sig på. 

Det visade sig att det inte alls är smart att tatuera pannan eller fingertopparna för att det där finns extra känsliga nerver som gör att det gör ännu ondare. Läs här om vilka andra platser du ska UNDVIKA att tatuera dig på – om du har låg smärttröskel.

Välj platser på kroppen med mycket fett om du inte vill att det ska göra så lite ont som möjligt. Bildkälla: Unsplash

Det är där emot bra att välja platser på kroppen som har mycket fett och muskler, ställen som är enkla för tatueraren att komma åt och som inte är så känsliga. Exempel på det är axlarna och armarna, skriver Allure. 

Men också lår, övre armar och överarmen. Om du aldrig har tatuerat dig tidigare och är osäker på smärtan? Då är det platserna som du bör välja att tatuera dig på först. 

Låret är en bra placering om du är osäker på om du kommer klara smärtan. Bildkälla: Unsplash

Till Nyheter24 säger tatueraren Rasmus precis som tidigare nämnt att armarna är den platsen som gör minst ont att tatuera.

– Minst onda stället jag gjort på får jag säga skulle vara typ på överarmen, större delar av armarna är relativt ofarligt att köra tycker jag, säger Rasmus.

Genom att välja ställen på kroppen där det finns mer fett och muskler så slipper du den obehagliga sensationen, som många upplever, när du tatuerar på en plats där skelettet är nära huden.

TV: Se också videon om hur tatueringar åldras

Läs också om vad du inte ska, enligt tatuerare, göra när du tatuerar dig

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du några tatueringar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela