Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man anhållen – misstänks ha torterat och halshuggit 400 katter

- 08/01/2018, 14:47 -

Mannen greps misstänkt för att ha torterat och halshuggit fem katter under juldagarna. Nu visar det sig att han kan vara skyldig till över 400 mord på andra katter och mindre djur.

En 31-årig man har gripits i Northampton, England, i  samband med fem bestialiska kattmord, uppger brittiska nättidningen Evening Standard

Mannen är misstänkt för att under juldagarna ha torterat fem katter till döds. Han ska sedan ha halshuggit husdjuren, lagt de avkapade huvudena i genomskinliga fryspåsar och lämnat dem nära sina ägares hus. 

Utöver kattmorden misstänks mannen för att ha anlagt flera bränder på skjul och lekstugor i samma bostadsområde. 

Brand i skjul och uthus.
Bildkälla: TT

Mannens dna har hittats på flera av de mördade katterna och polisen har på så sätt kunnat koppla honom till brotten. 

Det har vidare visat sig att mannen kan vara ansvarig för över 400 andra kattmord. Så tidigt som 2014 kom flera rapporter om torterade och halshuggna katter runtom i stadsdelen Croydon i London. Morden ska ha fortsatt fram till 2016 och vid det laget sträckt sig över flera olika städer. 

Mördarens signum ska ha varit att antingen svansen eller huvudet på den mördade katten huggits av. 

Kattmord i London.
Bildkälla: Pixabay

Personen som utfört de över 400 morden har gått under smeknamnet "M25 cat killer". Med tanke på likheterna mellan de tidigare kattmorden och de som utförts under julhelgen, misstänker polisen att 31-åringen och "M25 at killer" är samma person. 

Under 2016 gick PETA ut med en belöning på över 55 000 kronor till den person som hade information som kunde leda till gripandet av kattmördaren. 

Trots gripandet varnar Boudicca Rising, chef för djurräddningsstjänsten i Northampton, djurägare för att fortsätta vara på sin vakt då polisen ännu inte bekräftat att de fångat rätt person, skriver Evening Standard

Se även: Har du katt? Här är 3 saker du måste ha koll på!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.