Nya dejtingtrenden har fått ett namn
Orbiting - Foto: Unsplash

Nya dejtingtrenden har äntligen fått ett namn – "orbiting"

Ni hörs inte längre men ändå ser du hen överallt. Följer dina stories på Instagram, likear bilder på Facebook och snokar runt omkring dig. Visst har du varit med om "orbiting"?


Finns det något bättre än att dejta? Ta en fika eller en bio och lära känna någon. Visst kan det vara nervös men oftast väldigt kul. OCH om du har läst Nyheter24:s tips på vad en ska prata om på första dejten så går det ju alltid galant. LÄS HÄR annars.

Men oavsett hur bra en dejt verkar gå så kan det alltid uppstå komplikationer och missförstånd i efterhand. Du kanske tänker att ni hade det trevligt men hen tänker annorlunda, och såklart vice versa. 

Du har säkert upplevt eller utsatt något för fenomenet "ghosta". Ett ord för när en person helt plötsligt slutar höra av sig. Som Urban dictionary förklarar så fint: 

"Handlingen att plötsligt upphöra med all kommunikation med någon en dejtar för att sluta göra just det. Detta görs i hopp om att dejten ska få förstå "hinten" och lämna personen ifred, istället för att bara säga att en inte är intresserad."

Och aj vad det kan göra ont. 

Att bli ghostad är verkligen inte kul. Bildkälla: Unsplash

Den nya dejtingtrenden, eller fenomenet, liknar "ghosting" men skiljer sig på ett sätt. Personen fortsätter att följa dig på sociala medier och följer vad du gör digitalt. Kolla dina stories och likear din nya profilbild på Facebook. 

Personen finns kvar inom räckhåll, i din "orbit", därför har trenden fått namnet "orbiting". Det är underligt och finns egentligen ingen förklaring till varför personer gör detta. 

Vissa tror att det handlar om att en vill ghosta men inte riktigt har hjärtat att göra det fullt ut. Därför hänger personen liksom kvar, skriver The daily telegraph. 

Eller kanske du själv gjort likadant? Och vet varför fenomenet växt sig så stort? Är du en riktig "orbiter"?

TV: Penny Parnevik avslöjar Douglas Murrays prank på första dejten

Läs också om 23-åriga Amanda som fick hem en räkning dagen efter sin dejt...

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.