Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu höjs priset på snus – så mycket dyrare blir det

- 04/05/2018, 15:14 -

Swedish Match har beslutat att höga priset på snus. Redan i nästa vecka justeras priset för att matcha inflationen.

Gillar du snus? Då kommer du att behöva punga ut mer pengar för en dosa. För snart kommer priset på snus att bli högre – och det ganska snart. 

Snart höjs priset på snus
Priset på snus kommer höjas. Bild: TT

Det uppger Swedish Match vd Lars Dahlgren för Nyhetsbyrån Direkt via Dagens Industri. Höjningen sker ganska snart – redan i nästa vecka. Det hela har en ganska självklar anledning – och har inte att göra med någon skattefråga.  

Anledningen är att det, enligt Dahlgren, blivit lite inflation i Sverige och därför måste priset justeras.

– Vi börjar få lite inflation i Sverige så det kommer bli en mindre prisjustering i nästa vecka liknande den förra året som var på knappt 2 procent, säger han till Direkt.

Däremot kommer inte alla snusprodukter att påverkas. Bland annat kommer snusserien One (som MMA-fightern Alexander Gustafsson ligger bakom – här kan du se en episk snusvideo med honom) inte att påverkas av prishöjningen, uppger Swedish Match vd för Direkt.

Kvinna tar en snus
Priset kommer justeras i takt med inflationen. Bild: TT

Det kommer dock att påverka de flesta populära snussorterna som finns i Swedish Match system. Är du nyfiken på att se om dina snusvanor kan avslöja vad du ska rösta på? Ta det här quizet i så fall.

Prishöjningen kanske inte är det enda bakslaget för glada snusare. I januari presenterade regeringen ett lagförslag som påverkade snusdosor som hade färre än 20 portionssnus i sig. Därför påverkades bland annat Catch eucalyptus. Du kan läsa mer om det här.

Läs också om en forskningsrapport som visar på sambandet mellan diabetes och snusning här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.