Tisdag 21 Sep
Stockholm

Uppgifter: Dött spädbarn hittat i väska utanför Stockholm

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades ett dött spädbarn hittat i väskan
Polis och åklagarmyndigheten är mycket förtegna i nuläget. Foto: TT/Google Maps

Under söndagskvällen larmades polisen till ett villaområde norr om Stockholm.
Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen ha påträffat ett dött spädbarn i en grön väska.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen larmades under söndagen till ett villaområde i Österåkers kommun. Det efter att det funnits misstankar om att ett grovt brott hade begåtts. 

Samma kväll anhölls en person på sannolika skäl misstänkt för brott. Enligt Aftonbladet ska det vara en kvinna som har blivit anhållen. 

En väska ska ha hittats i det avspärrade område som undersöktes av kriminaltekniker. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska man ha påträffat ett dött spädbarn i väskan, som tros ha legat där ganska länge.

I nuläget är åklagarmyndigheten och även polisen mycket förtegna men under måndagsmorgonen sa Karin Rosander som är informationschef på Åklagarmyndigheten så här till Aftonbladet: 

– Det är ett beslut som den ordinarie åklagaren får fatta när hen får ärendet, vilket sker under förmiddagen. Då får den åklagaren bedöma vad vi ska gå ut med. Att vi inte går ut med brottsrubricering beror på att vi inte vill förstöra utredningen.

"Utredningen är i ett inledande skede och förundersökningssekretess råder. För att bedriva en så effektiv utredning som möjligt kan i nuläget inga ytterligare detaljer om det misstänkta brottet, rubricering eller den frihetsberövades person att lämnas av åklagare" skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det utreds som mord alternativt barnadråp, skriver Aftonbladet. I nuläget vill man inte kommentera relationen mellan barnet och kvinnan som har anhållits. 

– Jag kan bekräfta det som stått i tidningarna, att det hittats ett dött barn och att det har inletts en förundersökning om misstanke om brott av det, berättar åklagaren Rickard Wahlqvist för Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela