Leif GW Persson/Carina André/bränd säng
Carina André har kallats Sveriges värsta kvinnliga mördare efter att hon mördat sina män. - Foto: TV4/Polisen/ montage

Carina André fick namnet "svarta änkan" – dödade sin pojkvän och make

I kvällens avsnitt av GW:s mord reder Leif GW Persson ut alla detaljer kring Carina André som fick namnet "svarta änkan" efter att hon dödat både sin pojkvän och sin make. Dessutom har flera av hennes tidigare män dött eller skadats allvarligt.


I kvällens avsnitt av GW:s mord så tar Leif GW Persson upp en person som han kallar den värsta kvinnliga mördaren i svensk kriminalhistoria, nämligen Carina André.

Carina André fick namnet "svarta änkan" efter att hon dömts för dråp på sin dåvarande pojkvän år 2004 och mord på sin make 2010. Men förutom det har hon dömts för en hel del andra saker. Hon dömdes för grov misshandel 1993, då knivhögg hon en expojkvän i benet. Expojkvännen var nära att dö av knivhugget. Hon har också dömts för hot mot tjänsteman 1997.

Makarna dog

Carina har också haft otur med sina makar genom åren. Efter hon avtjänat straffet för den grova misshandeln mot expojkvännen gifte hon sig, men maken som var alkoholiserad dog efter en tid av naturliga skäl. Carina hade även hon stora problem med missbruk. 

Carina André kom att kallas "svarta änkan". Bildkälla: Polisen

Efter den första makens död dömdes hon för dråpet 2004, bakgrunden till dråpet var ett bråk med den dåvarande pojkvännen som slutade med att Carina ströp pojkvännen med en elsladd. Hon fick fängelse och bakom lås och bom gifte hon sig igen, även den maken dog av naturliga skäl medan han avtjänade sitt straff. 

Den största händelsen som gav henne livstids fängelse var en mordbrand 2010 där hennes tredje make dog. Efter mordbranden dömdes hon även för mordförsök på sin makes son som befann sig i samma lägenhet. 

På grund av att så många av hennes män dött, antingen på grund av henne eller av andra orsaker, kom hon att kallas "svarta änkan" i media. 

Såg inte sig själv som farlig

I en intervju fick hon frågan om vem hon är och hur hon ställer sig till att hennes män och pojkvänner dött. Då svarade hon att det inte alls är så illa och framhåller att två av hennes män dött av naturliga orsaker samt att flera av hennes tidigare pojkvänner fortfarande lever. Carina upplevde inte sig själv som farlig utan tvärtemot så såg hon sig själv som en hygglig person, det berättar Leif GW Persson i programmet. 

Se ett klipp från GW:s mord om "svarta änkan" i spelaren ovan. 

GW:s mord sänds måndagar 21:00 i TV4 och på TV4 Play. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!