Stockholm

Experterna tipsar hur du tar sexet till nya höjder

Sexexpert
Isabelle Wahlf är sexrådgivare i programmet Sex med Smail. Foto: Foto: Daniel Stigefelt/Viafree / Foto: Daniel Stigefelt/Viafree

Vill du prova nya sexuella saker med din partner men vågar inte riktigt fråga? Så här gör du enligt sex - och relationsexperterna Isabelle Wahlf och Sabine Engström.


Läs mer

Isabelle Wahlf och Sabine Engström är sex - och relationsexperterna i nya programmet Sex med Smail på Viafree. Nyheter24 pratade med tjejerna en stund för att få lite tips och råd inom området. 

– Många har förutfattade meningar om vad olika saker är. Till exempel så tror vissa att de som gillar BDSM går runt med läderpiska jämt. Men så är det ju inte och alla gillar olika, säger Sabine Engström till Nyheter24.

Sabine Engström är blivit avstängd från Instagram flera gånger på grund av hennes nakenbilder. Foto: Daniel Stigefelt / TV3 Sverige

Hur ska man våga ta upp med sin partner att man vill prova nya saker? Här är experternas tips:

Kommunicera med varandra, prata om vad du skulle vilja testa. Om du inte vågar det, ta upp det i ett annat sammanhang. Ni kanske ser på en film och skådespelarna gör något som du vill testa.

– Skäms inte för att du vill utforska och prova nya saker. Men du kanske heller inte ska börja med det värsta utan kanske säga att det ska vara lite hårdare, om du gillar BDSM. Filmer och serier är bra att referera till, säger Sabine Engström.

Om man inte vågar kommunicera på det viset och tycker att det är jobbigt att säga hur ska man då göra?

Isabelle Wahlf berättar att man då kan visa vad man vill genom att föra sin partner eller visa med händerna. 

– Men jag tror ändå att det alltid är bäst att prata om det för då kan partnern också säga hur hen vill ha det.

Isabelle Wahlf är sexrådgivare. Foto: Daniel Stigefelt / TV3 Sverige

Isabelle Wahlf är sexrådgivare. Du har säkert hört henne tidigare i Ligga med P3 eller sett henne i tv-serien Riktigt bra sex – nu också för tjejer. Hon har varit sex - och relations expert hos Veckorevyn, projektledare och sexrådgivare på RFSL Ungdom.

Sabine Engström är sexaktivist och driver Instagramkontot 1000planeter där hon delar med sig av sitt liv och sin sexualitet. Hon har blivit avstängd från Instagram fler gånger än hon kan räkna på grund av nakenbilder.

Se experternas tips i klippet ovan på hur du tar upp med din partner att du vill prova nya saker.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du nyfiken?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.