Sandras brandtal på balen har berört tusentals.
Mobbning - Foto: Privat

18-åriga Sandras sista gymnasietal hyllas: "Nu får det vara nog"

18-åriga Sandra Lindholm valde att ställa sig upp och säga några ord till de som mobbat och utsatt henne för sexuella övergrepp under åren hon gått på gymnasiet på den sista balen. Nu har videon setts över 15 000 gånger.


18-åriga Sandra Lindholms senaste Instagraminlägg har fått över 15 000 visningar på bara en dag. Och kommentarer som "så modigt och starkt gjort" och "legend" fyller kommentarsfältet. 

Inlägget som hyllas är en video som filmats på Sandras bal. Och det är under den balen, henne sista bal under gymnasietiden, som hon väljer att hålla ett tal. 

Men talet blev inte vad någon hade förväntat. 

Istället för att dra några korta skämt eller anekdoter, valde Sandra istället att ta tillfället i akt att tala till individer som mobbat och utsatt henne för sexuella övergrepp, innan de skulle skiljas åt. 

"Jag vet att man egentligen ska stå här och tacka för alla dessa år. Men jag ska berätta för er att jag står i samma rum som mina mobbare, jag står i samma rum som de som utsatte mig för sexuella övergrepp – så jag vill bara säga en sak: 'f*ck you och dra åt helvete", säger hon i videon. 

Videon har fått över 15 000 visningar.Bildkälla: Instagram

– Jag kände bara: nej nu får det fan räcka. Sist av alla gick jag upp på scenen och höll mitt tal framför alla och det var jättestort, säger Sandra till Nyheter24.

Hon berättar att hon gråtit hela natten före balen av rädsla för att möta personerna som gjort henne illa under gymnasietiden. Men förklarar att hon bestämde sig för att gå ändå. De skulle inte få henne att missa balen. Det var väl på plats som hon bestämde sig för att inte bara gå på balen utan att också dela med sig av vad hon gått igenom. 

Sandra valde att berätta om vad hon gått igenom. Bildkälla: Privat

Efter brandtalet kom hennes vänner, men även personer hon aldrig pratat med, fram och kramade henne. Tackade för vad hon gjort och peppade henne. Sandra kände sig stark och stolt över händelsen och la därför ut den på sin Instagram. 

– Jag ville bara att alla skulle veta att man kan konfrontera de som utsatt en, säger Sandra.

– Se hela den starka videon i spelaren ovan! 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Alexis som fångades på film när hon hade sex på en festival – och nu vägrar skämmas och John som hela livet mobbats för sin vikt men som nu är kroppsaktivist

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du en bal?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.