Rebecca, 24, fick inte på sig byxorna – nu gör H&M om storlekarna

- 05/06/2018, 16:03 -

Klädkedjan H&M fått kritik på grund av deras storlekar, något som nu har bidragit till att H&M i Storbritannien kommer att ändra de större storlekarna. Men hur blir det i Sverige?

Nyheter24 har bland annat skrivit om Emilia som testade shorts på H&M och fick en chock och om Kayleigh från Storbritannien som också kritiserade klädkedjans storlekar.

Men i Storbritannien har man nu lyssnat på synpunkterna och efter mycket kritik bestämt sig för att ändra om de större storlekarna, något som Huffington Post har skrivit om.

I mars så skrev 24-åriga Rebecca Parker ett öppet brev till klädkedjan efter att hon hade testat ett par byxor i storlek 14, alltså 42 i Sverige. Men hon fick inte på sig byxorna, eftersom hon menade att de inte alls var gjorde för någon i den storleken. 

H&M gör om storlekarna
Rebecca skrev ett öppet brev på H&M. Bildkälla: Facebook

Och nu kommer H&M i Storbritannien se över storlekarna och ändra dem. 

– Efter feedback från kunder vidtar vi åtgärder för att ändra våra kvinnokläders mått för att passa brittisk storlekssättning. Exempelvis måtten och passformen på storlek tolv kommer nu passa storlek tio, säger en talesperson på klädkedjan till Huffington Post.

Processen ta lite tid, men nya storlekar redan finns i butikerna och kommer komma till onlineshopen inom kort. 

Ändrar man i Sverige? 

Men det ser inte ut att bli någon storleksändring i Sverige. Så här skriver Petra Buchinger, som är presskontakt på H&M Sverige, i ett mail till Nyheter24. 

"På H&M jobbar vi med en globalmåttlista som ser lika ut för samtliga av våra marknader, sedan anpassas storleksmärkningen för att bäst passa respektive marknad.

För England betyder detta att vi har gjort om storleksmärkningen för att bättre passa vår kund där, men inte gjort några förändringar i våra måttlistor. För den svenska marknaden ser vi inte att vi behöver förändra storleksmärkningen."

H&M kommer att sluta helt och hållet med plastpåsar. Här kan du läsa mer om när det kommer börja gälla.

Eller om Moa som fick en chock när hon provade en blus från H&M. Här kan du läsa om det.

Brukar du handla på H&M?