Stockholm

Vittnesmålen från Martin Timell rättegången du aldrig fick höra

Här är vittnesmålen från rättegången mot Martin Timell.
Martin TImell rättegång. Foto: TT/Shutterstock

8 juni friades Martin Timell från våldtäktsanklagelserna. Under rättegången var det nio personer som vittnade mot honom. Här är de starkaste vittnesmålen.


Läs mer

Martin Timell har friats från anklagelserna om att han våldtagit en kvinna på en jobbfest 2008. Han påstods ha stoppat in sin hand i en kvinnas bikinitrosor.

En av anledningarna till att Timell frikändes, här kan du läsa om fler anledningar, var att personerna som vittnade hade tid att prata med varandra innan rättegången - eftersom att festen var 2008. 

– Folk kan ha pratat med varandra och bestämt i efterhand, sa chefsrådmannen Klas Reinholdsson vid domslutet.

Under rättegången, som inleddes 21 maj och avslutades 25 maj , vittnade nio personer. 

Här är några av vittnesmålen: 

Följande text är utdrag ur personernas vittnesmål från domen. 

Kvinnans kollega 1

"När kollega 1 gick ut ur bastun mötte hon målsäganden som var väldigt ledsen, skärrad och upprörd. Målsäganden berättade att Martin Timell hade stoppat ner handen innanför hennes trosor och in i henne. Samtalet ägde rum i närheten av bastun och badtunnan."

Kvinnans kollega 2

"Efter festen pratades det väldigt mycket. Några dagar senare åkte kollega 2 bil tillsammans med målsäganden i arbetet och under bilresan berättade målsäganden att Martin Timell hade fört in sitt finger eller sina fingrar i hennes underliv när de satt i badtunnan. Hon minns också att målsäganden berättade att hon hade sagt något i stil med ”vad håller du på med” till Martin Timell."

Kvinnans ex-pojkvän

"Målsäganden badade i badtunnan. När ex-pojkvännen senare mötte målsäganden bakom ”huvudhuset” berättade hon att Martin Timell hade tagit på henne; hon hade lutat sig fram i tunnan och han hade då dragit sin hand bakifrån längs hennes kön. Han var väldigt svartsjuk av sig och sa åt målsäganden att gå och prata med Martin."

Nio personer vittnade under rättegången. Bildkälla: Shutterstock

Kvinnans pappa

"Varje söndag brukade familjen träffas och äta middag tillsammans, så även söndagen efter festen. Vid middagen frågade pappan målsäganden om det som hans hustru tidigare hade berättat stämde. Målsäganden bekräftade då att Martin Timell hade hållit fast henne i badtunnan och stuckit upp sina fingrar i hennes underliv. Målsäganden var ledsen och rödgråten när hon berättade om händelsen, men ändå samlad och klar. I familjen hade de olika uppfattningar om vad som borde göras."

Kvinnans kollega 3

"Det var mellan fem och tio personer som for i och ur badtunnan, däribland målsäganden, Lulu Carter Arfwedson och Martin Timell. Kollega 3 lade inte märke till att något hände i badtunnan. Efter ett tag började folk åka hem från festen"

Kvinnans assistent

"Assistenten deltog inte på den i målet aktuella festen eftersom hon var bortrest då. På måndagen ville hon därför förhöra sig om vad som hade hänt på festen och fick då bland annat höra att folk hade varit fulla. I samband med att hon stötte på målsäganden vid kopierings-apparaten berättade målsäganden för henne att Martin Timell hade stoppat upp sin hand mellan hennes ben. De pratade dock inte om detaljer. Målsäganden var skärrad och ville inte åka till inspelningsplatsen där Martin Timell var."

Kvinnans förra chef

Efter jobbfesten spreds ryktet om att något hänt på jobbfesten. Då bestämde sig kvinnans chef för att ta in henne på ett möte.

"Vid mötet fick chefen en känsla av att målsäganden var obekväm efter festen men ändå ok. För egen del försökte hon peppa målsäganden. De pratade inte om några detaljer kring händelsen, mer om hur läget var med målsäganden. Som hon minns det så diskuterade de inte en polisanmälan. För egen del gick hon
från mötet med en känsla att saken var utredd och hon följde aldrig upp samtalet med målsäganden."

Efter mötet antar kvinnan att hon tagit kontakt med Martin Timell. Annat skulle vara "konstigt". Idag ångrar hon att hon inte gjorde mer.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad Lulu Carter skrivit på Instagram efter domen och vad Martin Timell sagt efter att ha blivit friad

TV: Därför friades Martin Timell från våldtäktsanklagelserna

Har du följt målet?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.