Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 små tatueringar – som är perfekta som första tatuering

- 10/06/2018, 20:36 -

Är du sugen på att skaffa din första tatuering? Men är osäker på vad du ska skaffa? Här är 10 små tatueringar som aldrig kommer slå fel!

Funderar du på att tatuera dig? Men är lite nervös eller så vet du inte riktigt vad du ska skaffa? Först och främst kan du kolla in vart på kroppen det gör minst ont att tatuera – det kan du läsa om här

Nu kan du kolla in dessa 10 tatueringar – som är perfekta som första tatueringar

En fin påminnelse

Välj en plats på kroppen där du enkelt kan se den. Sen tatuera något fint som peppar dig, gör dig glad eller som påminner dig om något som är viktigt för dig.

Tatueringar
En tatuering som peppar dig. Bildkälla: Pinterest

En dekorativ tatuering

En liten blomma, ett hjärta eller en sol. Välj ett motiv du tycker är vacker att pryda din kropp med. Tycker du tatueringen är fin – då kommer du aldrig ångra dig.

Dekorativ tatuering.
En liten dekorativ tatuering. Bildkälla: Pinterest

Personlig tatuering

Skaffa en liten tatuering som bara du vet vad den betyder.Första bokstaven på en person som betyder mycket för dig, en liten symbol för styrka eller kanske en som påminner dig om ett roligt minne,

Personlig tatuering
Exempelvis "M" för mamma. Bildkälla: Pinterest

En religiös eller politisk symbol

Finns det något du brinner för? Din religion, din värdegrund eller kanske en politisk fråga? Att föreviga det på din kropp kan vara riktigt fint. 

Feministisk tatuering
En symbol för feminism kanske? Bildkälla: Pinterest

Symbol för en hobby eller något du älskar

De flesta har något i ens liv en verkligen älskar. Fotboll, att läsa eller kanske musik. En stor passion följer ofta med hela livet så varför inte ha en symbol för hobbyn eller intresset på kroppen?

Tatuering musik
En tatuering för någon som älskar musik. Bildkälla: Pinterest

Bara för att

Kanske är du rädd för nålar och bara vill testa på?Då kan det vara smart att skaffa något riktigt litet. Som ändå är snyggt!

Tatueringar små
En liten smakfull tatuering. Bildkälla: Pinterest

För någon du saknar

Har du förlorat någon som betyder väldigt mycket för dig? En tatuering kan både vara ett sätt att bearbeta smärtan men också för att alltid bära med sig minnet av kärleken ni hade.

Tatuering minnas
En tatuering som minne. Bildkälla: Pinterest

På en plats där tatueringen går bort

Vill du göra en liten och kanske rolig tatuering? Då ska du passa på att skaffa den under foten, i handflatan, på fingrarna eller på insidan av läppen. Det är alla platser där tatueringen sakta försvinner med tiden.

Tatueringar läppen
Om du tatuerar insidan av läppen kommer tatueringen sakta men säkert försvinna. Bildkälla: Pinterest

Stjärntecken

En riktig klassiker som alltid går hem. Vare sig du gör stjärnor, djuret eller annan symbol som symboliserar ditt stjärntecken.

Tatueringar stjärntecken
En tatuerad inspirerad av stjärntecken. Bildkälla: Pinterest

Enkla linjer

Det är inte bara väldigt trendigt – det är också supersnyggt!

Linjer tatueringar
Ett par enkla linjer. Bildkälla: Pinterest

Hoppas de inspirerade dig inför din första tatuering!

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad du måste tänka på om du ska sola med din tatuering och om vart på kroppen du inte ska tatuera dig om du är rädd för smärta

Läs även: Camilla Läckberg har skaffat en Simon-tatuering – mellan benen