10 små tatueringar – som är perfekta som första tatuering

Är du sugen på att skaffa din första tatuering? Men är osäker på vad du ska skaffa? Här är 10 små tatueringar som aldrig kommer slå fel!


Funderar du på att tatuera dig? Men är lite nervös eller så vet du inte riktigt vad du ska skaffa? Först och främst kan du kolla in vart på kroppen det gör minst ont att tatuera – det kan du läsa om här

Nu kan du kolla in dessa 10 tatueringar – som är perfekta som första tatueringar: 

En fin påminnelse

Välj en plats på kroppen där du enkelt kan se den. Sen tatuera något fint som peppar dig, gör dig glad eller som påminner dig om något som är viktigt för dig.

En tatuering som peppar dig. Bildkälla: Pinterest

En dekorativ tatuering

En liten blomma, ett hjärta eller en sol. Välj ett motiv du tycker är vacker att pryda din kropp med. Tycker du tatueringen är fin – då kommer du aldrig ångra dig.

En liten dekorativ tatuering. Bildkälla: Pinterest

Personlig tatuering

Skaffa en liten tatuering som bara du vet vad den betyder.Första bokstaven på en person som betyder mycket för dig, en liten symbol för styrka eller kanske en som påminner dig om ett roligt minne,

Exempelvis "M" för mamma. Bildkälla: Pinterest

En religiös eller politisk symbol

Finns det något du brinner för? Din religion, din värdegrund eller kanske en politisk fråga? Att föreviga det på din kropp kan vara riktigt fint. 

En symbol för feminism kanske? Bildkälla: Pinterest

Symbol för en hobby eller något du älskar

De flesta har något i ens liv en verkligen älskar. Fotboll, att läsa eller kanske musik. En stor passion följer ofta med hela livet så varför inte ha en symbol för hobbyn eller intresset på kroppen?

En tatuering för någon som älskar musik. Bildkälla: Pinterest

Bara för att

Kanske är du rädd för nålar och bara vill testa på?Då kan det vara smart att skaffa något riktigt litet. Som ändå är snyggt!

En liten smakfull tatuering. Bildkälla: Pinterest

För någon du saknar

Har du förlorat någon som betyder väldigt mycket för dig? En tatuering kan både vara ett sätt att bearbeta smärtan men också för att alltid bära med sig minnet av kärleken ni hade.

En tatuering som minne. Bildkälla: Pinterest

På en plats där tatueringen går bort

Vill du göra en liten och kanske rolig tatuering? Då ska du passa på att skaffa den under foten, i handflatan, på fingrarna eller på insidan av läppen. Det är alla platser där tatueringen sakta försvinner med tiden.

Om du tatuerar insidan av läppen kommer tatueringen sakta men säkert försvinna. Bildkälla: Pinterest

Stjärntecken

En riktig klassiker som alltid går hem. Vare sig du gör stjärnor, djuret eller annan symbol som symboliserar ditt stjärntecken.

En tatuerad inspirerad av stjärntecken. Bildkälla: Pinterest

Enkla linjer

Det är inte bara väldigt trendigt – det är också supersnyggt!

Ett par enkla linjer. Bildkälla: Pinterest

Hoppas de inspirerade dig inför din första tatuering!

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad du måste tänka på om du ska sola med din tatuering och om vart på kroppen du inte ska tatuera dig om du är rädd för smärta

Läs även: Camilla Läckberg har skaffat en Simon-tatuering – mellan benen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en tatuering?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.