Stockholm

6 tips till dig som ska sola med tatueringar

Det finns saker du måste tänka på om du har en tatuering och ska ut i solen
Här är 6 saker du måste veta om du ska sola och om du har en tatuering. Foto: Unsplash

Om du ska vara ute i solen är det viktigt att komma ihåg att smörja in sig med solskyddsfaktor. Speciellt om du har en tatuering, för då finns det flera saker du ska tänka på om du är i solen.


Läs mer

Nu när sommaren snart är här och solens strålar värmer är det viktigt att du tar hand om dig, dricker mycket vatten och alltid använder solskyddsfaktor. 

Om du är tatuerad och ska ut i sommarvärmen finns det några viktiga saker du bör tänka på. Elite Daily har listat sex saker du måste tänka på om du har en tatuering och ska sola

1. Var extra försiktig om tatueringen är superny

Om det är så att du bokstavligt talat precis har tatuerat dig och ska ut i solen så är det väldigt viktigt att du är försiktigt om din hud.  Men tänk på att du inte kan använda solskyddsfaktor på en tatuering är helt läkt. 

Så om tatueringen är nygjord tänk på att hålla dig under ett parasoll och låt inte tatueringen vara i solen innan den läkt helt. 

2. Använd solskyddsfaktor 30 eller högre

Så okej, din tatuering har läkt och du ska vara i solen men kom ihåg att smörja in den med solskyddsfaktor 30 eller högre. Det är alltid bra att använda solskydd, oavsett om du har en tatuering. 

3. Solljus dras till mörka färger

Tatueraren Charlotte Dunn har tidigare sagt till Bustle att solljus dras och absorberas av mörka färger, och att hennes mörka delar av tatueringen får färg mycket lättare. Dunn tillade också att tatueringar har en tendens att bleka eller få svagare färg när de exponeras i direkt solljus. 

Om du har tatueringar bör du hålla dem borta från solen för att de ska fortsätta vara fina. 

Har du en tatuering? Tänk på att skydda dig i solen. Bildkälla: TT

4. Dra ner på tiden som du är i solen

Om du har en tatuering kan det vara bra att minska tiden du är i solen, även om det är omöjligt att undvika det helt eftersom många gillar att vara i solen. Är du tatuerad så är det bra att använda solskyddsfaktor, och hålla tatueringen skyddad. 

5. Återfukta huden mycket

Varje gång du har varit ute i solen med din tatuering är det viktigt att du återfuktar den efteråt. Återfuktning är viktigt för din tatuering generellt, men extra viktigt efter att du har varit i direkt solljus. 

6. Om du bränner dig så ta hand om det direkt

Om du bränner dig så är det viktigt att du tar hand om det på en gång, och inte härdar ut. Om du bränner dig så håll dig i skuggan och var inte i solen innan det läkt. Återfukta och drick mycket vatten. Och desto nyare tatuering, desto ondare kommer det att göra, skriver Elite Daily

Så ska du ut i solen och är tatuerad, tänk på det här och använd alltid solskyddsfaktor, oavsett om du är tatuerad eller inte. 

Har du en tatuering på bröstet? Då kan du läsa om vad du borde tänka på här. Eller så kanske du vill läsa om 6 sjuka lagar om tatueringar som finns runt om i världen. Då kan du göra det här. 

Har du tatueringar?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.