Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya beskedet om midsommarvädret: Risk för regn i hela landet

- 18/06/2018, 13:51 -

På fredag är det midsommarafton och om du hoppas på sol så kanske du inte kommer gilla det här – det kan faktiskt bli regn i hela landet på midsommar.

På fredag är det äntligen midsommar och nubben och sillen ska dukas fram. Det ska dansas runt midsommarstången och umgås med nära och kära. 

Men vädret som såg ut att bli fint kanske inte kommer att bli som vi hoppats på. För det kan nämligen bli regn i hela Sverige på midsommarafton, skriver Dagens Nyheter.

– Det är fortfarande osäkert i detalj. Men vi har ett lågtrycksområde som kommer in västerifrån dagarna kring midsommar, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI, till DN. 

Det är inte helt klart hur stora delar av landet som kommer råka ut för regnvädret. Till DN berättar SMHI att om man ska fira midsommar så kan det vara bra att packa ner en regnjacka och en tjockare tröja.

Midsommarvädret
Packa ner en regnjacka och tjockare tröja. Bildkälla: TT

Om du befinner dig i södra Sverige så ser det ut som att temperaturerna kommer landa på mellan 15-20 grader. Men är du i norra delen av landet så kommer det att bli lite kyligare, nämligen inte mycket mer än 10 grader. På västkusten ser det ut som att det kommer att bli bäst solchanser. 

– Men även om solen skulle bryta igenom så är det ganska blygsamma temperaturer. Det blir ingen högsommarvärme någonstans, berättar Lovisa Andersson för DN.

Men om det blir regn där du är återstår att se, men just nu ser det ut att bli ett så kallat "klassiskt midsommarväder" med regnjacka och stövlar. 

På tal om midsommar, har du kolla på varför du ska lägga sju sorters blommor under kudden på midsommarnatten? Om inte så kan du läsa mer om det här.

Eller så kanske du vill ha tips på vegansk midsommarmat? Det kan du få här.

Se mer i klippet ovan.

Tror du att det kommer regna på midsommar?