Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska du lägga sju blommor under kudden på midsommarnatten

- 13/06/2018, 21:21 -

Att man ska lägga sju olika blommor under sin kudde på midsommarnatten kanske du har hört någon gång. Men har du koll på varför man ska göra det, och vad som sägs hända om man gör det?

Snart är det midsommar, och du kanske har hört att man ska lägga sju sorters blommor under din kudde på midsommarnatten. Men hur är det nu igen, varför ska man egentligen göra det? 

Jo, det sägs att om man plockar sju sorters blommor och lägger dem under kudden på midsommarnatten så kommer man drömma om personen man ska gifta sig med. 

Övernaturliga väsen och magiska krafter

Förr i tiden så ansågs midsommarnatten vara full av övernaturliga väsen och magiska krafter. Det man då skulle göra, enligt traditionen, innan natten var att man skulle plocka sju blommor under tystnad. Det för att magin skulle brytas om man pratade och bröt tystnaden. 

Du skulle också klättra över sju gärdsgårdar och sedan låta natten sia vem man skulle gifta sig med. Det eftersom det var personen man drömde om som man skulle leva sitt liv med enligt sägen, skriver Nordiska museet.

Men du kan ju prova att plocka sju blommor och lägga dem under kuddan. Varför inte liksom? 

Men stämmer det?

Men okej, kan den här myten verkligen stämma då? Så här har Torbjörn Åkerstedt, som är professor vid Karolinska Institutet, tidigare sagt till Nyheter24

– Nä, det gör det ju självklart inte. Drömmar är slumpmässiga signaler som skickas från långt in i mellanhjärnan upp mot hjärnbarken, och säger inget om din framtid.

Här kan du läsa mer om vad Åkerstedt hade att säga om det.

Men hur kommer vädret att bli på midsommar i år? Kommer det bli soligt eller kommer regnet ösa? Det ser faktiskt ut att bli lite av varje. Här kan du läsa mer om hur vädret kommer bli på midsommar där du bor.

Läs även: 5 konstiga saker du inte visste om midsommarafton

Ska du lägga blommor under kudden?