Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu höjs bensinpriset igen – så här mycket kommer det att kosta

- 19/06/2018, 13:47

Lagom till midsommarafton så höjs bensinpriset igen. Det kommer att höjas med tio öre per liter och nu kommer en liter 95-oktanig bensin ligga på 15,61 kronor.

I mitten av maj höjdes bensinpriset och landade då på över 16 kronor. För att vara exakt så kostade bensinen då 16,16 kronor, och om du vill läsa mer om den höjningen så kan du göra det här. 

Men sedan den gick över den historiska gränsen så har priset gått ner en del, fram tills nu då bensinpriset höjs igen. Den här gången kommer det att höjas med tio öre per liter och det gör att en liter 95-oktanig bensin nu kommer ligga på 15,61 kronor. 

– Det är ingen dramatisk ändring utan mer fluktuationer som går upp och ned, säger Ulf Svahn, som är vd för braschorganisationen SPBI, till Aftonbladet

Priset för diesel och etanolen kommer även att höjas med tio öre per liter, och kommer kosta 15,51 och 10,36 kronor litern. Som med höjningen i maj så har även den har höjningen av bensinpriset att göra med världsmarknadspriset på råolja. 

Svahn berättar för Aftonbladet att han tror att priset på diesel och bensin kommer vara ganska stabilt under sommaren. 

– Vi har ett ganska stabilt råoljepris och dollar. Det är inte så hemskt mycket mer att vänta. Det kommer att gå fram och tillbaka, tio öre upp och tio öre ner. 

Så ja, nu lagom till midsommar kommer bensinpriset att höjas. Och på tal om midsommar, hur blir egentligen vädret? 

Som det ser ut nu så kommer det att bli en regnig midsommar på flera ställen i landet. Vill du läsa mer om hur midsommar-vädret kommer att bli där du bor kan du göra det här