Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Goda nyheter! Snart kommer värmen tillbaka till Sverige

Nyheter | 25/06/2018 08:06

Midsommaren bjöd på regn och rusk men om du saknar solen och värmen så behöver du inte vänta länge alls. För redan idag blir det varmare på grund av den varma luften från Spanien.

Som väntat bjöd midsommaren på regn och rusk i stora delar av landet och det blev något utav ett "klassiskt midsommarväder". Men hur kommer det sig att det alltid lyckas vara dåligt väder på midsommar? Här kan du läsa mer om det

Men om du saknar värmen och solen och redan är trött på regn och gråa moln så har vi bra nyheter till dig. Det är nämligen så att Spanien-värmen är på väg till Sverige. 

Du behöver heller inte vänta länge för redan idag ser det ut att bli varmare. En högtrycksrygg som ligger över Storbritannien för hit den varma Spanien-luften och under månaden kommer den att nå södra Sverige. 

– Under måndagen kommer värme från Spanien, sedan snurrar högtrycket lite och då kommer värme från hela södra Europa, säger Mikael Sjöstrand, som är meteorolog på Foreca, till Aftonbladet. 

Och på onsdag kommer det vara varmt i hela landet och kan bli temperaturer på upp mot 27 grader. Dock väntas det inte bli lika varmt på torsdag, då det kan bli regna i norra Sverige – men bor man söder ut kanske man kommer slippa regnet, skriver Aftonbladet. 

Men är du en soldyrkare så behöver du faktiskt inte vara orolig, för redan till helgen så blir det varmare igen. En ny, dock inte lika varm, högtrycksrygg kommer då in över Sverige och Sjöstrand menar att helgen ser ut att bli lovande. 

När du äter vissa läkemedel bör du undvika solen. Äter du något av dessa läkemedel?  Läs mer om vilka läkemedel det gäller här. 

Du ska faktiskt inte heller dricka alkohol om du befinner dig i solen. Varför? Jo, för när du är i solen och dricker en öl, lite vin eller en drink så gör alkoholen att du tål värmen sämre. Här kan du läsa mer om det.

TV: Fantastisk video visar ett åskoväder i slow motion