Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska du inte dricka alkohol i solen

- 03/06/2018, 21:30

Ett glas vin på en uteservering låter kanske lockande efter en lång dag på jobbet. Men att dricka alkohol när du är i solen är inte alls bra, här är varför.

Okej så det är nog många som tänker på en AW i solen när sommaren närmar sig, men faktum är att det faktiskt inte är en superbra idé. 

För alkohol och sol, är ingen perfect match. När du är i solen och dricker en öl, lite vin eller en drink så gör alkoholen att du tål värmen sämre. Vilket inte alls är bra. 

Så här säger Patrik Söderberg som är chefsläkare och specialist i allmänmedicin och akutsjukvård på Stockholms läns landsting till Aftonbladet

– Man ska dricka mer när det är varmt ute men det är vatten som gäller. Alkohol gör att man tål värmen sämre så jag avråder helt från alkohol i värmen. 

Förra året så visade en Sifo-undersökning från IQ-initiativet att alkoholkonsumtionen går upp på sommaren. Hela 52 procent som deltog i den menade att de drack mer under sommaren när de hade semester än vad de gjorde under året.

När det är varmt ute så tänk på att använda solskyddsfaktor, hålla dig i skuggan när det är som varmast men också att dricka mycket vatten. När det är varmt ute så svettas du för att kroppen ska kunna reglera dina kroppstemperatur. 

Därför är det viktigt att du fyller på med vätska. Tänk på att försöka få i dig runt två liter vatten om dagen. 

Om du inte får i dig tillräckligt med vatten så kan det visa sig på några olika sätt. Till exempel kan ditt kiss bli mörkare eller lite orange. 

Det kan också vara så att du inte dricker tillräckligt med vatten om du är trött, har huvudvärk, är förstoppad eller upplever yrsel.

Här kan du läsa mer om hur mycket vatten du ska dricka när det är varmt.

Ska du dricka alkohol när du har mens? Då måste du veta de här 5 sakerna. Eller så kanske du vill läsa om vad som faktiskt händer när du slutar dricka alkohol? Det kan du göra här.

Gillar du att sitta på uteserveringar?