Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska fotbollsförbundet polisanmäler hoten mot Jimmy Durmaz

- 24/06/2018, 13:55 -

Efter att Sverige förlorat matchen mot Tyskland i VM under lördagen har fotbollsspelaren Jimmy Durmaz fått skulden. Hans Instagram fylldes av hat och rasism. Nu polisanmäler Svenska fotbollsförbundet hoten.

Under lördagen mötte Sverige Tyskland i VM i herrfotboll i Ryssland. När det var 15 minuter kvar av matchen byttes Jimmy Durmaz in. Han tacklade tyska Timo Werner till vänster om det svenska straffområdet vilket ledde till en frispark för Tyskland – som gjorde mål. 

Under Jimmy Durmaz senaste Instagrambild har han trakasserats av hotfulla, rasistiska och hatiska kommentarer. Så pass mycket att fans och stora namn gick in och backade med hjärtan, stöttande ord och hejarop – läs mer om det här.

Till SVT sport berättade Jimmy Durmaz att han fortsatte ha huvudet högt och inte brydde sig så mycket. Några som reagerade starkt var lagkamrater och även Svenska fotbollsförbundet – som nu anmäler hoten. 

– Vi på förbundet kommer stå för anmälan och som målsägande, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Radiosporten, skriver SVT sport. 

Jimmy Durmaz
Jimmy Durmaz trakasserades efter förlusten mot Tyskland. Bildkälla: Instagram

Jimmy Durmaz själv ska ha sagt att han tycker det är bra att förbundet visar vart de står i ärendet och Svenska fotbollsförbundet säger att han är en viktigt och stark spelare i svenska landslaget.

– Jimmy är en otroligt stark och stabil person och otroligt viktig spelare för vårt landslag, säger Håkan Sjöstrand till SVT sport. 

Jimmy Durmaz har inte tagit bort bilden och möts nu istället av kärlek från både fans och kändisar i kommentarsfältet under bilden. Han har ännu inte gått ut på sociala medier för att kommentera händelsen. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att 21 personer förlorade sina liv när de byggde arenorna i Ryssland och om när Joakim Lundell kallades för rasist

TV: Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

Har du läst om hatet han fick efter matchen?