Svenska fotbollsförbundet polisanmäler hoten mot Jimmy Durmaz

Efter att Sverige förlorat matchen mot Tyskland i VM under lördagen har fotbollsspelaren Jimmy Durmaz fått skulden. Hans Instagram fylldes av hat och rasism. Nu polisanmäler Svenska fotbollsförbundet hoten.


Under lördagen mötte Sverige Tyskland i VM i herrfotboll i Ryssland. När det var 15 minuter kvar av matchen byttes Jimmy Durmaz in. Han tacklade tyska Timo Werner till vänster om det svenska straffområdet vilket ledde till en frispark för Tyskland – som gjorde mål. 

Under Jimmy Durmaz senaste Instagrambild har han trakasserats av hotfulla, rasistiska och hatiska kommentarer. Så pass mycket att fans och stora namn gick in och backade med hjärtan, stöttande ord och hejarop – läs mer om det här.

Till SVT sport berättade Jimmy Durmaz att han fortsatte ha huvudet högt och inte brydde sig så mycket. Några som reagerade starkt var lagkamrater och även Svenska fotbollsförbundet – som nu anmäler hoten. 

– Vi på förbundet kommer stå för anmälan och som målsägande, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Radiosporten, skriver SVT sport. 

Jimmy Durmaz trakasserades efter förlusten mot Tyskland. Bildkälla: Instagram

Jimmy Durmaz själv ska ha sagt att han tycker det är bra att förbundet visar vart de står i ärendet och Svenska fotbollsförbundet säger att han är en viktigt och stark spelare i svenska landslaget.

– Jimmy är en otroligt stark och stabil person och otroligt viktig spelare för vårt landslag, säger Håkan Sjöstrand till SVT sport. 

Jimmy Durmaz har inte tagit bort bilden och möts nu istället av kärlek från både fans och kändisar i kommentarsfältet under bilden. Han har ännu inte gått ut på sociala medier för att kommentera händelsen. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att 21 personer förlorade sina liv när de byggde arenorna i Ryssland och om när Joakim Lundell kallades för rasist

TV: Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du läst om hatet han fick efter matchen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.