Hundar borde absolut inte äta glass.
Därför ska hundar inte äta glass. - Foto: Pixabay/Flickr/montage

Därför ska du aldrig ge glass till din hund

Under de varma sommardagarna kan det vara frestande att låta din fyrbenta vän ta sig ett smakprov på den goda glassen du just inhandlat. Men det kan sluta riktigt illa för hunden.


När solen strålar är det många som blir sugna på att ta sig en god glass. Har du också en fyrbent vän i form av en hund så kan det vara frestande att låta den få sig ett smakprov av glassen. 

Men det ska du absolut inte göra. 

Hundar ska absolut inte äta glass. Bildkälla: Crazelpup/Wikimedia commons 

Visst tycker hundar att värmen kan vara besvärlig, de svettas nämligen inte på samma sätt som vi människor och kan därmed lättare bli överhettade, skriver brittiska Metro. 

Hundar tål dock inte laktos, så att ge dem glass för att svalka dem är en riktigt dålig idé. Hundar ska inte äta några mjölkprodukter alls på grund av känsligheten mot laktos, och glöm inte att choklad kan vara dödligt för hundar.

Brittiska Metro skriver att hundar som äter mjölkprodukter kan få kraftig diarré eller en allergisk reaktion som gör att deras hud börjar klia. Förutom det så innehåller glass mycket kalorier för en hund och kan leda till viktuppgång. 

Det finns faktiskt speciell hundglass man kan köpa om man absolut vill att vovven ska få i sig något gott. Annars finns det andra sätt att svalka våra fyrbenta vänner, till exempel att ta ett härligt dopp. 

Förutom glass finns det andra saker som du borde undvika att mata din hund med, här kan du läsa om 9 saker du aldrig ska låta din hund äta

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en hund?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.