Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska du aldrig ge glass till din hund

- 25/06/2018, 17:58
Hundar borde absolut inte äta glass.

Därför ska hundar inte äta glass.

Pixabay/Flickr/montage

Under de varma sommardagarna kan det vara frestande att låta din fyrbenta vän ta sig ett smakprov på den goda glassen du just inhandlat. Men det kan sluta riktigt illa för hunden.

Än så länge har sommaren levererat värmerekord efter värmerekord, trots det var midsommarhelgen givetvis kall och regnig som den brukar vara. Varför det alltid känns som det är dåligt väder på midsommar kan du läsa mer om här. Efter det korta avbrottet med sämre väder verkar dock värmen äntligen vara tillbaka, läs om det här

När solen strålar är det många som blir sugna på att ta sig en god glass. Har du också en fyrbent vän i form av en hund så kan det vara frestande att låta den få sig ett smakprov av glassen. Men det ska du absolut inte göra. 

Två hundar äter glass
Hundar ska absolut inte äta glass. Bildkälla: Crazelpup/Wikimedia commons 

Visst tycker hundar att värmen kan vara besvärlig, de svettas nämligen inte på samma sätt som vi människor och kan därmed lättare bli överhettade, skriver brittiska Metro. 

Hundar tål dock inte laktos, så att ge dem glass för att svalka dem är en riktigt dålig idé. Hundar ska inte äta några mjölkprodukter alls på grund av känsligheten mot laktos, och glöm inte att choklad kan vara dödligt för hundar.

Brittiska Metro skriver att hundar som äter mjölkprodukter kan få kraftig diarré eller en allergisk reaktion som gör att deras hud börjar klia. Förutom det så innehåller glass mycket kalorier för en hund och kan leda till viktuppgång. 

Det finns faktiskt speciell hundglass man kan köpa om man absolut vill att vovven ska få i sig något gott. Annars finns det andra sätt att svalka våra fyrbenta vänner, till exempel att ta ett härligt dopp. 

Förutom glass finns det andra saker som du borde undvika att mata din hund med, här kan du läsa om 9 saker du aldrig ska låta din hund äta