Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen släpper film på misstänkt man efter våldtäkter i Malmö

Nyheter | 26/06/2018 11:24

Polisen i Malmö ber nu allmänheten om hjälp gällande två överfallsvåldtäkter som inträffade den 22 maj och den 2 juni tidigare i år.

Den 22 maj tidigare i år blev en kvinna i Malmö utsatt för en överfallsvåldtäkt runt tvåtiden på natten. Knappt två veckor senare, den 2 juni, blev ytterligare en kvinna utsatt. Nu ber polisen allmänheten om hjälp.

Polisen söker uppgifter om den misstänkte gärningspersonen för överfallsvåldtäkterna. På polisens hemsida har de publicerat bild och film och söker nu uppgifter för att kunna komma vidare med utredningen. 

Polisen har jobbat intensivt med ärendena och med teknisk bevisning säkerställt att det handlar om samma gärningsman. 

– Vi har arbetat intensivt med båda ärendena, men känner att vi inte kommer längre nu. Vi behöver ha allmänhetens hjälp för att komma vidare för att identifiera den misstänkte gärningsmannen, säger Ewa-Gun Westford, som är presstalesperson vid polisen, till Expressen

På hemsidan skriver polisen att mannen, som fångats av övervakningskameror, har haft samma kläder på sig vid tillfällena. Mannen på bilden har mörka träningsbyxor på sig och någon form av keps. 

Om man vet något om mannen på bilden så uppmanas man höra av sig till polisen på deras tipstelefon. Eller om det är så att man själv har känt sig förföljd av en man på en cykel eller har andra uppgifter om ärendet.

Vet du något om händelsen? Ring polisen på deras tipstelefon 010-5619138.

man på cykel.
Polisen ber allmänheten om hjälp. Bildkälla: Polisen
Har du sett mannen?