Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är det enkla knepet som gör flygplansmaten godare

Nyheter | 30/06/2018 13:05

Ibland är flygplansmaten ingen hit, men det finns faktiskt något som kan göra maten godare enligt den brittiska kocken Jason Atherton​.

Det är sommar och många reser utomlands. Ska du ut och resa? De här tre populära resmålen är nu med på UD:s "varningslista".  

Dock kanske du inte tycker att flygplansmaten är höjdpunkten på resan. Att tycka att maten inte är så jättegod är du nog inte ensam om. Men det finns faktiskt ett knep som gör att den blir godare. 

Det menar i alla fall brittiska kocken Jason Atherton. Atherton driver The Social Company och hans restaurang, Pollen Street Social, fick en Michelinstjärna 2011, skriver News. 

När vi flyger och sitter i flygplanet så påverkas vår känsla för söta och salta smaker av trycket i kabinen. Därför kan det blir så att det du äter tappar smak. Så vad är det då som kan göra den godare? Jo, det är inget mindre än tabasco. 

Tipset om att krydda maten med tabasco fick han av skådespelaren och vännen Jude Law. Skådisen hade sagt att han alltid skulle ta med sig det när han var ute och flög. Kocken erkänner dock att han gör sitt bästa för att försöka undvika att äta på flygplan. 

– Flygplansmaten är ofta smaklös, så det är ett perfekt sätt att krydda maten med, berättar Atherton för sajten News. 

Men ja, om man inte är ett sånt fan av flygplansmaten så kanske det kan vara värt att testa det här? 

Du kanske vill läsa mer om den riktiga anledningen till varför flygvärdinnan egentligen säger "hej" när du kliver ombord? Om du inte har koll på det så kan du läsa om här.

Vet du vad som händer om någon dör ombord på ett flygplan? Det kan du läsa om här. 

TV: Bilden från otäcka flygplansolyckan visar varför du alltid ska lyssna på flygpersonalen

Gillar du flygplansmat?