Torsdag 2 Dec
Stockholm

10 tecken i kroppsspråket som visar att hen är otrogen

Att bli bedragen är mer vanligt än man kan tro
Här är 10 tecken i hens kroppsspråk som kan visa om hen är otrogen. Foto: TT/Shutterstock

Att oroa sig över om ens partner är otrogen har säkert många gjort. Men finns det några tecken att leta efter? Ja, det gör det och här är 10 tecken i hens kroppsspråk som visar om hen är otrogen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att börja träffa någon och vara i ett förhållande kan vara riktigt underbart, i alla fall största delen av tiden. Men ibland kanske ni bråkar, tjafsar eller bara har en lite sämre period. 

Och någon gång kanske du till och med har misstänkt att din älskling är otrogen, även om du inte riktigt vet varför du tror det. Men hur kan man egentligen veta det och vilka tecken ska man leta efter?

Här kan du läsa om några tecken på att hen är otrogen. Men det finns några tecken i hens kroppsspråk som kan visa om hen är otrogen. Sajten Cosmopolitan har listat tio tecken som du borde hålla koll på om du misstänker att din älskling är otrogen mot dig. 

"En av de fantastiska sakerna med kroppsspråk är att ditt centrala nervsystem varnar dig när något fel." förklarar Patti Wood som är författare och expert på kroppsspråk. 

Hur hen regerar när ämnet otrohet kommer upp

Om du märker att hen börjar ta sig i håret eller ta sig på armarna när du kanske berättar om din vän vars partner har varit otrogen då menar Wood att det är ett tecken på att hen kanske är otrogen. 

Hen nickar "ja" men säger "nej"

En annan kroppsspråksexpert, Traci Brown, menar att det är väldigt klassiskt tecken om hen nickar ja, men säger nej.

Hen ligger inte kvar och myser efter sex

Wood menar också att ett tecken är om det är så att hen inte vill stanna kvar och mysa efter att ni har haft sex. Det för att det kanske visar att hen har någon annan som hen är mer emotionell med, men så klart kan det också vara så att hen bara inte är så mycket för att mysa. Fråga hen och se vad du får för svar?

Hen klappar dig på ryggen när ni kramas

"Du vet hur en kille ibland kramar dig och du vill verkligen inte krama de så du bara klappar dem på ryggen? Det är faktiskt ett tecken på otrohet" berättar Wood. 

10 tecken i kroppsspråket som visar att hen är otrogen. Bildkälla: Shutterstock

Hen gömmer sina handflator 

När människor visar dig deras handflator så betyder det att de säger sanningen, menar Brown. Så testa att fråga något om otrohet och håll koll på hens händer, om de är framme eller om hen gömmer dem i fickan eller under bordet. 

Hens ögon när ni pratar om känsliga saker

Om ni pratar om saker som otrohet och hens plötsligt gör något annorlunda med ögonen så kan det vara ett tecken. Om hen brukar kolla upp och sedan till höger när han svarar på en fråga och sedan helt plötsligt kollar ner och till vänster när du frågor om till exempel om otrohet.

När människor ljuger så är de kognitivt överbelastade och de börjar göra annorlunda saker med deras ögon eftersom de faktiskt gör något annat med hjärnan när de hittar på ett svar eller döljer det som är sant, menar Brown.

Hen täcker för munnen

Om ni pratar om otrohet och hur hen känner inför det tänk på hur hen gör med sin mun. Om hen täcker den med sina händer så kan det vara ett tecken.

Hen är superprivat med sin telefon 

Om det är så att hen är väldigt privat med sin telefon så kanske det också är ett tecken. 

Hen lägger mycket tid på att göra sig fin

Om det är så att hen lägger mycket tid på att fixa sig och tittar sig mycket i spegeln kan även det här vara ett tecken, skriver Cosmopolitan

Hens röst när ni pratar om otrohet

Om du märker att hens sätt att tala ändras när ni pratar om otrohet, kan det vara ett tecken. Kanske om hens röst blir ljusare eller mörkare? 

Misstänker du att din partner är otrogen? Här är tre tecknen som avslöjar om hen är det. Du kanske också vill läsa om 5 frågor du måste ställa till din partner om hen varit otrogen.Det kan du göra här.

Har du varit otrogen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela