McDonald's finns inte längre i Jämtland efter en brand.
1 av 2
Under måndagen brann Jämtlands enda McDonald's-restaurang ner. - Foto: Privat/Gene J. Puskar/TT
2 av 2
- Foto: AP

Enda McDonald's-restaurangen i Jämtland har brunnit ner

Ja, du läste rätt. McDonald's-restaurangen i Östersund brann ner under gårdagen, och därmed finns det inte en enda Donken kvar i hela Jämtland.


Du har säkert inte missat att det brinner på extremt många håll i Sverige just nu – här kan du läsa mer om det. En plats som verkligen inte skonats från bränderna är Jämtland.

Flera skogsbränder härjar i landskapet, men det är inte bara utanför städerna som elden far fram. Igår började det nämligen också brinna på en McDonald's-restaurang i Östersund. Enligt SVT Jämtland började branden i soprummet, och spred sig sedan till resten av byggnaden.

Ganska snabbt stod det klart att restaurangen inte skulle gå att rädda. 

Men branden på McDonald's var faktiskt en tragedi utöver det vanliga – fast inga människor skadades i lågorna.

McDonald's-restaurangen i Lillänge i Östersund var nämligen inte bara den enda i staden, utan faktiskt den enda i hela Jämtland. Det innebär att hela landskapet nu står utan Donken.

En som drabbas hårt av förlusten är Julia Heiming, 28.

– Det är väldigt ledsamt. Var ska man nu köpa sin cheese efter alla utgångar på stråket? säger hon till Nyheter24

Hon lyckades fånga den brandhärjade byggnaden på bild när hon körde förbi. Allt som är kvar av den en gång så ståtliga restaurangen är förkolnade rester.

Bildkälla: Julia Heiming

När Nyheter24 pratar med Marianne Ahlgren, tillförordnad presschef på McDonald's, bekräftar hon det många redan visste:

– Ja, restaurangen i Östersund var den enda McDonald's-restaurangen i Jämtland, säger hon.

Men det finns ett ljus i tunneln: förhoppningsvis blir väntan på nästa utgångs-cheese på Donken inte allt för lång för jämtlänningarna.

– Viktigast för oss är självklart att inga personer skadades i branden. Vi inväntar nu brandutredningen, men kommer att bygga upp restaurangen så snart det bara går, säger Marianne Ahlgren.

Vi håller tummarna för att återuppbyggnaden går snabbt!

Om du är ett Donken-fan har du säkert din favoritbeställning – men har du upptäckt de här sjukt udda (men goda!) kombinationerna?

Det kan också vara bra att veta vad du absolut INTE borde beställa – här berättar Donken-anställda om vad de aldrig skulle äta på McDonald's.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du McDonald's-mat?
Tack för din röst!