Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen skulle stoppa eldning – fick sten kastat på bilen

- 26/07/2018, 08:23 -

Polisen var tvungna att rycka ut mot personer som inte respekterade eldningsförbudet – då var det någon som passade på att kasta sten mot polisbilen.

Det råder torka och värmebölja i Sverige, och man borde ju kunna anta att alla ska respektera det eldningsförbud som gäller i hela landet.

Men så var inte fallet i Brandbergen i Haninge utanför Stockholm, där en polispatrull i tisdags var tvungna att rycka ut på grund av att människor inte respekterade eldningsförbudet. 

Polisen åkte till platsen för att styra upp situationen, men när det kom tillbaka efter en halvtimme märkte de att polisbilen var vandaliserad – någon hade kastat sten på rutorna, och bilen hade även plåtskador.

Bild: Polisen

– Det var folk runt bilen när patrullen kom tillbaka, men de hade inte sett vem som gjort det, säger Lars Backelin, kommunpolis i lokalpolisområde Haninge Nynäs till tidningen Metro

Polisbilen måste nu repareras, vilket så klart gör att polisen får en bil mindre att jobba med. 

– Polisen ser allvarligt på den här typen av angrepp på våra tjänstefordon. Det försvårar vårt arbete. Dessutom tar det tid och resurs som vi skulle behöva använda till andra viktigare arbeten, säger Lars Backelin i ett pressmeddelande. 

Ingen har gripits för vandaliseringen, och enligt Mitt i har polisen inte hittat några vittnen till händelsen.

Skogsbränderna i Sverige 2018: 

Historisk värmebölja under sommaren och långvarig torka har gjort Sverige väldigt sårbart för skogsbränder. Den 26 juli rasade enligt SOS Alarm drygt 20 bränder runt om i Sverige. Värst är läget vid Trängslet i Älvdalen och i Kårböle utanför Ljusdal. 

Dock väntas stora mängder regn i de drabbade områden nu till helgen, något som mycket väl kan underlätta släckningsarbetet. Dock varnar SMHI för att regnet kan medföra åska, något som skulle kunna skapa nya bränder. Så faran är långt ifrån över. 

Sedan mitten av veckan gäller nu eldningsförbud i hela landet, även på privat mark. Det innebär alltså att du som vill grilla lite får vänta tills torkan är över.