tjej hoppar i höstlöv, kvinna skriver på post-it-lappar
Bygg delmål kring dina drömmar så blir det lättare att förverka dem. - Foto: Unsplash

5 avgörande vanor som gör dig rik

Har du funderat på hur de som blivit miljonärer gått till väga? Har de varit rika sedan de föddes eller har de kämpat till sig pengarna? Författaren Thomas Corley avslöjar några avgörande vanor som rika har gemensamt.


Hur blir man rik och framgångsrik? Författaren Thomas Corley har studerat hundratals miljonärer för att svara på den frågan många undrar. Här har Nyheter24 listat några avgörande punkter som alla miljonärer i Corleys studie hade gemensamt.

1. Personlig utveckling 

Lär känna dig själv. Genom att veta vem du är som person, vad du är bra på eller vad du är mindre bra på kan du välja vad du ska lägga energi på. De som själva har skapat sin förmögenhet jobbar ständigt på att bli bättre, skriver författaren Thomas Corley. De läser varje dag, lär sig något nytt och ägnar sig åt att alltid utvecklas på ett eller annat sätt.

Att avsätta tid för sig själv är också viktigt för att utvecklas. 

2. Drömmar

Bygg delmål kring dina drömmar så blir det lättare att förverka dem. Att nätverka är A och O för att nå sitt drömjobb.Tänk på att nätverka så ofta du kan, träffa nya människor och berätta för dem vad dina visioner och mål är. Plötsligt träffar du någon som kan hjälpa dig eller känner någon som jobbar på företaget du vill arbeta på. 

Anpassa ditt CV efter ditt drömjobb och ta ut det mest relevanta om dig. Ingen rekryterare eller arbetsgivare orkar läsa ett långt CV som säger samma sak som de övriga 99 de har i högen bredvid. Fundera på hur du kan sticka ut ur mängden och utforma ditt CV därefter.

Tänk på hur dina sociala kanaler ser ut och vilket budskap du sprider där. Bildkälla: Unsplash

3. Sparande

— 94% av de miljonärer jag intervjuade sparade 20% eller mer av sin inkomst innan de blev rika. Sedan använde de sparkapitalet till att satsa på sin dröm — och ta en risk.

Det låter riktigt tråkigt men så viktigt. Att ha ordning på sin ekonomi gör så att du skapar utrymme för att kunna göra alla de sakerna som du vill och när du vill, t.ex. gå på spa, bjuda hem alla dina vänner på en middag eller resa iväg på en semester. Det kanske inte ens behöver vara att spara för att unna dig något, det kan vara så att du sparar för ditt framtida boende och liknande, och det det är minst lika viktigt.

4. Öppet sinne

Att ha ett öppet sinne gör att du utvecklar och utmanar dig själv. Var öppen, hitta nya ideér och vägar. Var också öppen för andras åsikter, även de är avgörande för din utveckling.

Tänk på vilket första intryck du ger. Detta gäller inte endast under intervjun utan även allmänt. Ska du på ett mingel eller en nätverksträff? Tänk på hur du syns utåt, står du med armarna i kors eller ser sur ut? När du söker jobb är det också vanligt att arbetsgivaren kollar upp dig på sociala medier, så tänk på hur dina sociala kanaler ser ut och vilket budskap du sprider där.

5. Avsluta det du påbörjat

Ta alla chanser och möjligheter du får för att nå ditt drömjobb. Det ena leder till det andra och plötsligt är du kanske närmre jobbet än vad du tror. Håll fast vid din plan tills du lyckas, den går i konkurs eller dör. Många ger upp men kämpa och avsluta din dröm eller projekt istället.

Genom att veta vem du är som person, vad du är bra på eller vad du är mindre bra på kan du välja vad du ska lägga energi på. Bildkälla: Unsplash

Se mer i klippet ovan.

Rik
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!