På onsdag kan det bli 35 grader varmt
Nu kommer värmen tillbaka till Sverige - Foto: TT

Supervärmen kommer tillbaka – kan bli 35 grader varmt

Den svenska sommaren har varit riktigt varm och det ser faktiskt ut som att värmen återvänder – redan på onsdag. För då kan det bli upp till 35 grader varmt i Skåne.


Den svenska sommaren har varit rekordvarm och har varit den varmaste sedan man började att föra statistik för 260 år sedan. 

Superhetten började redan i maj, som var den varmaste på länge, och sedan dess har det varit supervarmt. Det har varit temperaturer på upp mot 30 grader varmt och det har rapporterats om flera allvarliga skogsbränder

För drygt en vecka sedan rapporterade Nyheter24 om att skurar och även svalare luft väntades komma. Men dock ser det inte ut att vara så längre, för värmen verkar komma tillbaka redan på onsdag. 

I Skåne kan det bli så varmt som upp till 35 grader, och i Stockholm och Göteborg kan det stiga till 30 grader. Även i Svealand och Götaland ser det ut att bli runt 30 grader, men värmen ser dock inte ut att stanna så länge, skriver Aftonbladet. 

– Värmen hänger eventuellt kvar under torsdagen. Men framåt fredag och helgen så drar den varmaste luften bort österut och ersätts med svalare luftmassa, säger Marcus Sjöstedt, som är jourhavande meteorolog på SMHI, till Aftonbladet. 

Expressen har även rapporterat om att ett högtryck från Spanien och Portugal ser ut att komma till Sverige. 

– Nu är det några dagar framåt, så det är inte helt säkert. Men det ser ut som att hettan som är i Spanien och Portugal är på väg hit, berättar Tora Tomasdottir, som är meteorolog på Storm, för Expressen. 

De senaste dagarna har flera personer avlidit av värmeslag i Spanien, men det kommer dock inte att bli runt 40 grader i Sverige. 

– Nu blir det inte 40 grader, utan det svalnar av och blir över 30 grader. Men det är samma luftområde. Det är klart det kan ändras, men det kan bli upp nära temperaturrekord igen, säger Tomasdottir. 

I södra Sverige kommer det inte att komma så mycket regn, men på några fåtal ställen kan det komma några skurar och det är i Halland och eventuellt västra Skåne. I Norrland ser det dock ut att komma mer regn, skriver Expressen. 

Orkar du inte vänta på svalare väder i Sverige? Här är fem platser du kan resa till där det är svalt och skönt nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du trött på värmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.