På onsdag kan det bli 35 grader varmt
Nu kommer värmen tillbaka till Sverige - Foto: TT

Supervärmen kommer tillbaka – kan bli 35 grader varmt

Den svenska sommaren har varit riktigt varm och det ser faktiskt ut som att värmen återvänder – redan på onsdag. För då kan det bli upp till 35 grader varmt i Skåne.


Den svenska sommaren har varit rekordvarm och har varit den varmaste sedan man började att föra statistik för 260 år sedan. 

Superhetten började redan i maj, som var den varmaste på länge, och sedan dess har det varit supervarmt. Det har varit temperaturer på upp mot 30 grader varmt och det har rapporterats om flera allvarliga skogsbränder

För drygt en vecka sedan rapporterade Nyheter24 om att skurar och även svalare luft väntades komma. Men dock ser det inte ut att vara så längre, för värmen verkar komma tillbaka redan på onsdag. 

I Skåne kan det bli så varmt som upp till 35 grader, och i Stockholm och Göteborg kan det stiga till 30 grader. Även i Svealand och Götaland ser det ut att bli runt 30 grader, men värmen ser dock inte ut att stanna så länge, skriver Aftonbladet. 

– Värmen hänger eventuellt kvar under torsdagen. Men framåt fredag och helgen så drar den varmaste luften bort österut och ersätts med svalare luftmassa, säger Marcus Sjöstedt, som är jourhavande meteorolog på SMHI, till Aftonbladet. 

Expressen har även rapporterat om att ett högtryck från Spanien och Portugal ser ut att komma till Sverige. 

– Nu är det några dagar framåt, så det är inte helt säkert. Men det ser ut som att hettan som är i Spanien och Portugal är på väg hit, berättar Tora Tomasdottir, som är meteorolog på Storm, för Expressen. 

De senaste dagarna har flera personer avlidit av värmeslag i Spanien, men det kommer dock inte att bli runt 40 grader i Sverige. 

– Nu blir det inte 40 grader, utan det svalnar av och blir över 30 grader. Men det är samma luftområde. Det är klart det kan ändras, men det kan bli upp nära temperaturrekord igen, säger Tomasdottir. 

I södra Sverige kommer det inte att komma så mycket regn, men på några fåtal ställen kan det komma några skurar och det är i Halland och eventuellt västra Skåne. I Norrland ser det dock ut att komma mer regn, skriver Expressen. 

Orkar du inte vänta på svalare väder i Sverige? Här är fem platser du kan resa till där det är svalt och skönt nu

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Är du trött på värmen?
Tack för din röst!