Kvinna och man ligger i en säng, fönster med gul gardin
En svalkad natts sömn kan innebära att du inte får ut full ersättning vid brott.​ - Foto: Unsplash

Sover du med öppet fönster? Då sjunker din försäkring

Svenska sommaren har varit riktigt varm och det är den fortfarande. Sover du med öppet fönster? Gör inte det! Då sjunker nämligen din försäkring rejält, här är anledningen varför.


Det har minst sagt varit varma nätter, nästan tropiska där temperaturen aldrig nått under 20 grader. Alla har inte AC och har kanske inte heller haft turen att få tag på en fläkt. Då är det många som har valt att sova med både balkongdörr och fönster på vid gavel.

Men det är inte bara att öppna ett fönster och somna till den svalkande vinden. Nej en svalkad natts sömn kan innebära att du inte får ut full ersättning vid brott.

– Det är väl ganska troligt att man vaknar om någon klättrar in i ett rum där man ligger och sover. Men har man öppet i ett annat rum, där ingen befinner sig, då riskerar man en 25-procentig nedsättning av ersättningen, säger Håkan Franzén, försäkringsexpert vid Trygg-Hansa till Sundsvalls tidning.

Folksam tycker att det bara är okej att ha fönstret öppet där man sover annars kan det bli avdrag på försäkringen. Försäkringsbolagen tycker dock inte lika. Länsförsäkringar delar ut full ersättning om du har fönstret öppet på andra ställen än bara där du sover. Bara du är hemma så gäller försäkringen.

För att du ska få ersättning av Länsförsäkringar så ska dörrar vara låsta, även balkongdörrar, annars blir det nedsatt ersättning.

Folksam tycker att det bara är okej att ha fönstret öppet där man sover annars kan det bli avdrag på försäkringen. Bildkälla: Unsplash

Undrar du hur länge supervärmen kommer att stanna? 

Under onsdagen och torsdagen bjöds det på värme och sol och under torsdagen mättes temperaturer på upp emot 30 grader på flera ställen i landet. Dock ser fredagen inte ut att bli lika härlig, i alla fall inte i norra Sverige. 

Till helgen kommer dock temperaturen att sjunka men redan nästa vecka så kommer det att bli varmt igen och även då i norra Sverige.

Så tänk till en och två gånger innan ni går och lägger er med öppet fönster. Det är ju inte så kul om tjuven kommer och ni inte får ut någon ersättning från ert försäkringsbolag.

Har du bränt dig i solen? Då finns det några saker du kan göra för att minska smärtan. Det kan du läsa mer om här.

Se mer i klippet ovan.

Här kan du jämföra hemförsäkring hos Compricer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Sover du med öppet fönster?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.