Orange papaya, Par som kysser varandra hett
En orgasm är bra för hela kroppen – även när den är i smärta. - Foto: Unsplash

8 anledningar till att orgasm är sjukt bra för din kropp

Att ha sex och få orgasm i sig är ju helt underbart. Men om du också vill ta del av massa fördelar är det superbra att få orgasm. Så se till att få en orgasm idag så din kropp boostas av fördelarna som kommer med det.


Orgasmer är inte bara riktigt skönt, det är på riktigt bra för dig och din kropp också.

Idag är det internationella orgasmdagen. Därför har Nyheter24 listat åtta anledningar till att det är bra för både din kropp och ditt sinne att få en orgasm.

1. Du mår bra

En tidigare studie som bland annat Nyheter24 har skrivit om, visar att orgasmer sätter igång ett flöde av oxytocin som får dig att må bra. Samtidigt minskar stresshormonet kortisol.

2. Hejdå uppsvälld mage

Tydligen kan kortisol, som bildas av stress, ge uppsvälld mage, och orgasmer minskar kortisol. Så du kommer med andra ord få en glad mage genom fler orgasmer, säger forskning.

För kvinnor kan en orgasm utlösa dopamin som ger dig mer energi. Bildkälla: Unsplash

3. Mer fokus

När du har sex, med dig själv eller någon annan, tar du ofta fler djupa andetag som ger dig mer syre. Dessutom har du redan positiva hormonnivåer. Detta gör att du blir mer fokuserad.

4. Du får bättre minne

Orgasm utsöndrar hormonet DHEA som förbättrar hjärnkapaciteten och minnet. DHEA minskar dessutom risken för hjärtinfarkt och ger bättre hy.

5. Smärtan minskar

En orgasm är bra för hela kroppen – även när du känner smärta. En studie gjord på 83 kvinnor som led av migrän, visade att över hälften av deltagarna upplevde en smärtlindrande effekt efter att ha fått orgasm.

6. Slipp mensvärk

Orgasmer kan dessutom även lindra mensvärk, skrev Hälsoliv tidigare. Det är oxytocinet som sätter igång endorfiner som kan få spänningar att släppa.

Orgasmer sätter igång ett flöde av oxytocin som får dig att må bra. Bildkälla: Unsplash

7. Bättre hår och hud

Orgasm gör ditt hår och hud starkare. När du får orgasm höjs nivåerna av östrogen och boostar hud och hår, har Veckorevyn tidigare skrivit.

8. Koncentrationen höjs

För kvinnor kan en orgasm utlösa dopamin som ger dig mer energi.

Har du kanske aldrig fått uppleva en orgasm? Här kan du läsa en kort guide – en sammanställning av fem olika tekniker som kan hjälpa dig få kraftfullare orgasmer. 

Se mer i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Får du ofta orgasm?
Tack för din röst!