​7 anledningar till att du bör få en orgasm i dag

I dag är det den nationella orgasmdagen – här är 7 anledningar att fira den med en orgasm.


Orgasmer är inte bara gött, hett, explosivt och bra när du är kåt eller har tråkigt. Orgasmer är på riktigt bra för dig och din kropp.

Dessutom är det liksom i dag, 19 juli, varje år den nationella orgasmdagen i Sverige – så varför inte fira den med just en orgasm?

1. Hormonerna flödar

En studie visar att orgasmer sätter igång ett flöde av oxytocin som får dig att må bra. Samtidigt minskar stresshormonet kortisol. Det vill säga, chilla med en orgasm!

Bildkälla

2. Bra för magen

Tydligen kan kortisol ge uppsvälld mage, och orgasmer minskar ju kortisolen… Så du kommer med andra ord få en fin mage genom mer orgasmer, säger forskning.

Bildkälla

3. Det ger mer fokus

Jo men det är faktiskt sant. När du har sex, med dig själv eller någon annan, tar du ofta fler djupa andetag som ger dig mer syre. Dessutom har du redan positiva hormonnivåer. Detta gör att du blir mer fokuserad. Så nästa gång du ska plugga kan du lätt ge dig själv en orgasm först.

Bildkälla

4. Du blir faktiskt smartare

Du blir alltså inte bara mer fokuserad och TROR att du är smartare – utan du blir det också. Orgasm utsöndrar hormonet DHEA som förbättrar hjärnkapaciteten och minnet!

DHEA minskar dessutom risken för hjärtinfarkt och ger bättre hy, enligt studier.

Bildkälla

5. Bättre tidsuppfattning

Eftersom orgasmer har förmågan att få tiden att åtminstone kännas långsammare, är det en bra idé att börja tanken med åtminstone en orgasm. Då får du en mer avslappnad inställning till tid resten av dagen.

Bildkälla

6. Stimulerar hjärnan och ger dig kickar

Nan Wise har med hjälp av en magnetkamera bevisat hur en orgasm stimulerar 80 “njutningsområden” i hjärnan, det vill säga njuter inte bara kroppen utan även hjärnan av orgasmen.

Men orgasmer ger dig också samma kemiska belöning som hos narkotikamissbrukare, skriver Kurera.

Bildkälla

7. Är smärtstillande

En orgasm är bra för hela kroppen – även när den är i smärta. En studie gjord på 83 kvinnor som led av migrän, visade att över hälften av deltagarna upplevde en smärtlindrande effekt efter att ha fått orgasm.

Orgasmer kan dessutom även bota mensvärk, skriver Hälsoliv. Det är oxytocinet som sätter igång endorfiner som kan få spänningar att släppa.

Läkaren Beverly Whipple, som dessutom upptäckte kvinnors G-punkt, förklarar detta med att kvinnor höjer sin smärttröskel med 107 procent vid orgasm, skriver Kurera.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om Mathias som får en orgasm av att sitta på en sten och att det kan löna sig att fejka orgasm.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 29 mars

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.