Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Morddömde Imad Alzuriey som rymde under sin permission har omhändertagits

- 10/08/2018, 22:16 -

Morddömde Imad Alzuriey som rymde under sin permission i Kalmar för drygt en vecka sedan har blivit omhändertagen av polis.

32-åriga Imad Alzuriey som rymde under sin permission i Kalmar för ungefärligt en vecka sedan har nu hittats uppger polisen, skriver Expressen

Alzuriey ska ha omhändertagits under en polisinsats i Burlövs kommun under fredagen. Polisen ska ha fått uppgifter som ledde dom till en lägenhet i kommunen.

– Allt sedan han rymde har vi arbetat med inre och yttre spaning för att hitta honom, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd, till Expressen och fortsätter:

– Han frihetsberövades vid halv tio-tiden i kväll, säger Anna Göransson.

Rymde under tillsynspermission

32-åringen befann sig tillsammans med sin familj i Kalmar under en så kallad tillsynspermission när han bestämde sig för att rymma. Mannen avtjänar ett fängelsestraff för ett mord som begicks i Malmö 2011. Här kan du läsa mer om det.

Blev varnad på anstalten

Den 20 december 2013 ska Imad Alzuriey fått en varning på den anstalten han vistats på eftersom att han uppträtt olämpligt samt för att andra intagna ska ha sagt att de var rädda för honom.

Mordet

Mordet som Imad Alzuriey är dömd för skedde när han och flera andra från gänget Brödraskapet Wolfpack försökte ta sig in på en fest i Malmö. Men då festen var privat ska de ha blivit nekade av en 35-årig man som ägde klubben, skriver Kvällsposten.

Detta ledde till att Alzuriey tog upp en 22 centimeter lång kniv och högg den 35-åriga mannen i ryggen. 35-åringen avled fyra dagar senare på sjukhuset, uppger Kvällsposten.

Var den andra rymningen på kort tid

Rymningen var den andra på kort tid. I mitten av juli rymde den morddömde Kristofers Kastellanoss från kriminalvårdens transport i Laxå, Örebro län. Kastellanoss satt även han av ett fängelsestraff efter ha mördat en man med kniv. Vid rymningen bar han kriminalvårdens kläder, var barfota samt hade handfängsel.

Kristoffer Kastellanos är nu efterlyst internationellt. Mer information om den rymningen hittar du här.

Har du några tips angående någon av rymningarna så hör av dig till polisen på 114 14. Hamnar du i en nödsituation ring 112.

Artikeln uppdateras.

Är du orolig att fler ska rymma?