Torsdag 1 Dec
Stockholm

Ny studie – tatuerade är mer attraktiva på arbetsmarknaden

Rödhårig kvinna med solrosor, kvinna med glasögon
I Sverige bor världens mest tatuerade folk. Foto: Unsplash

Funderar du på att tatuera dig? Men du kanske är lite tveksam vad chefer kommer att tänka om du är på anställningsintervju? Lugn. Nu visar nämligen en ny studie att tatuerade personer är attraktivare på arbetsmarknaden än de som inte har tatueringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Funderar du på att tatuera dig? Du kanske har hört från föräldrar att du inte kommer få jobb om du har tatueringar? Men nu visar en ny studie att faktiskt det är större chans att du får ett jobb om du har tatueringar. Varför? Jo, det ser då ut som att du är trendig och med i svängarna.

Forskare från Miami Business School gjorde undersökningen på 2 000 personer i USA.

I undersökningen kom forskarna fram till att det var lika stor chans för tatuerade personer att bli anställda än de som inte hade tatueringar. Och vid vissa tillfällen var det till och med större chans för tatuerade personer att bli anställda än de som inte hade tatueringar.

Tatueringar har ökat med cirka 40 procent i samhället, bland unga vuxna. Om chefer och handledare diskriminerar tatuerade personer är det stor sannolikhet att de kan gå miste om många kvalificerade medarbetare, skriver Metro UK

Världens mest tatuerade folk

I Sverige bor faktiskt världens mest tatuerade folk. Rättare sagt är det 33 procent av stockholmarna i åldrarna 18-49 som tatuerar sig mest i världen enligt en undersökning från Metropolitan Report som gjordes 2011, skriver Metro.

33 procent av stockholmarna i åldrarna 18-49 är de som tatuerar sig mest i världen. Bildkälla: Unsplash

Om du funderar på att skaffa en tatuering finns det några saker du måste tänka på.

Om det är så att du bokstavligt talat precis har tatuerat dig och ska ut i solen så är det väldigt viktigt att du är försiktigt med din hud. Och tänk på att du inte kan använda solskyddsfaktor på en tatuering är helt läkt. 

Varje gång du har varit ute i solen med din tatuering är det viktigt att du återfuktar den efteråt. Återfuktning är viktigt för din tatuering, men extra viktigt efter att du har varit i direkt solljus.

Tatueringstrender 2018

Vet du inte riktigt vad du ska tatuera och behöver lite inspiration? De som har bäst koll på de allra vanligaste motivtrenderna är tatuerare. Och The Independet, har med hjälp av tatuerare, listat de allra vanligaste tatueringarna som människor gör 2018. Det kan du läsa mer om här.

Se mer i klippet ovan.

Har du en tatuering?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.