Längtar du tills du kan köpa julmust?
Då börjar julmusten säljas i butikerna - Foto: Claudio Bresciani/TT/Henrik Montgomery/SCANPIX/TT

Då kommer julmusten börja säljas i butikerna

Är du en av alla som älskar julmust? Då har vi glädjande nyheter till dig, för Nyheter24 vet nämligen när julmusten kommer till butikerna.


Sommaren börjar verkligen att lida mot sitt slut och hösten är på väg och om några månader så är det juletider. Ja, för det är faktiskt mindre än fyra månader till julafton. 

Men innan det är dags för det så kommer julmusten att skickas ut till affärer runt om i landet. För som bekant, så brukar julmusten börja säljas en bra tid innan jul.

Men när börjar julmusten egentligen att säljas i butikerna? Nyheter24 hörde av sig till Rose-Marie Hertzman, som är presschef på Spendrups, för att ta reda på det. 

Mellan veckorna 36 och 38 finns det ett inköpsfönster, då butikerna kan börja beställa julmust. Men det betyder alltså inte att julmusten börjar säljas då, berättar Hertzman. 

Julmusten börjar finnas på butikshyllorna i oktober. Men om det skulle vara så att en speciell butik har en hög efterfrågan av julmust, så kanske det händer att det kommer tidigare till just den butiken. 

40 miljoner liter 

– För två veckor sedan fick vi en förfrågan från en kvinna i England som undrade när vi börjar sälja julmusten  Det är vanligt att konsumenter börjar höra av sig under september, säger Hertzman till Nyheter24.

Hertzman berättar också att totalmarknaden för julmust brukar ligga konstant runt 40 miljoner liter varje år. Vilket är sjuk mycket, eller hur?

Så ja, om du älskar julmust och längtar efter läsken så vet du nu att det inte alls är så långt kvar. 

Du kanske också vill ta reda på hur mycket du egentligen gillar julmust? Då borde du verkligen göra Nyheter24:s quiz om just det. Här kan du göra det

Sommarvädret börjar lida mot sitt slut och hösten är snart här. Faktum är också att det för bara några dagar sedan var minusgrader uppe i norra Sverige. Vill du läsa mer om det kalla vädret som väntar så kan du göra det här.

Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du julmust?
Tack för din röst!