Barn som hoppar från brygga, Magnum Mandel vegansk
Nu är Magnum här med två veganska smaker gjorda av ärtprotein. - Foto: GB Glass

Magnum lanserar äntligen två veganska glassmaker

Sommarvärmen fortsätter fast vi är inne i september. Och då passar GB glass på att släppa två nya Magnumsmaker som är helt veganska. Glassarna är nämligen gjorda av ärtprotein. Här kan du läsa var du hittar glassarna!


Hösten har kommit lite smått men värmen håller sig ändå kvar så pass mycket så att man kan bli sugen på en glass eller två. Om du är vegan kanske inte det finns lika många glassmaker att välja på som icke-veganer har. Men nu, äntligen, har GB glass lanserat två olika Magnumsmaker som är helt veganska.

Glassarna lanseras i smakerna Magnum Vegan Classic och Magnum Vegan Almond. Glassarna är gjorda av ärtprotein som har doppats i belgisk vegansk choklad. 

Sugen på att smaka? Du kan hitta Magnum Vegan Almond redan nu till försäljning på kedjorna Pressbyrån och 7-Eleven. Från och med nästa vecka, alltså vecka 38, kan du även hitta båda vegansk smakerna till försäljning i hela landet.

– Med nya Magnum Vegan kan vi äntligen erbjuda ett lyxigt veganskt alternativ, vilket självklart känns superkul och viktigt, sa Olivia Nilsson, Brand Manager på GB glass, i ett pressmeddelande.

Glasstillverkning i GB glass fabrik. Bildkälla: ANDERS WIKLUND / TT

Men vad är vegetarianism och vad äter veganer?

Det finns olika varianter av vegetarianism. 

Om du är demivegetarian (pescetarian)  så avstår du från kött men äter vegetabiliska livsmedel, fisk, ägg och mjölk.

Lacto-ovo-vegetarianer äter inte kött, fågel eller fisk. Men hen äter vegetabiliska livsmedel, ägg och mjölkprodukter. 

Är du laktovegetarian äter du bara vegetabiliska livsmedel och mjölkprodukter.

Veganer äter bara vegetabiliska livsmedel. Det innebär att kött, skaldjur, ägg, fisk, fågel och mjölkprodukter inte ingår i vad hen äter. I många fall undviker veganer också alla typer av produkter som kommer från djur som exploaterats på något sätt, som läder i jackor, väskor och skor.

Är du på besök i Stockholm och letar efter bra veganska restauranger? Då kan du vara beredd på fräscha sallader, mustiga grytor, kryddig tacos, och goda smoothiebowls om du går till bland annat Taku Taku och Mahalo. Vill du ha fler tips kan du läsa mer om det här.

Visste du att oeros, Estrella grillchips och delicatobollar är helt veganska? Här kan du läsa om fler veganska produkter som du antagligen inte visste var veganska.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du vegan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.