Är du vegan? Här är Stockholms 6 bästa veganska restauranger

- 16/08/2017, 11:48 -

Glasnudelsallad, goda wraps och smakrik tacos – vegansk mat är allt annat än tråkigt. Här är Stockholms sex bästa veganska restauranger.

Nu är det slut på tråkiga veganska alternativ när du går ut och äter på restaurang. Här listar Nyheter24 sex av Stockholms absolut bästa veganska restauranger.

Mahalo Hälsocafét

Adress: Hornsgatan 61 och Odengatan 26, Stockholm 

Säg hej till fräscha sallader, mustiga grytor, kryddig tacos, och goda smoothiebowls!


Bildkälla: Mahalo Hälsocafét

Det veganska cafét har blivit ett populärt besök i stockholms innestad. Med bilderna att döma förstår vi varför. Cafét serverar läskande och nyttiga smoothie bowls baserade på diverse superfrukter och bär. Kombinera din egen sallad eller prova någon av de färdiga menyerna. 

Vad sägs om en Taco´bout mexcellent? Kryddig quinoa- och linsfärs med mixade grönsaker, avokado och rostad majs- och black beansallad. Allt detta tillsammans med deras egna tomatsalsa, lime och koriander. MUMS!

Dirty Vegan

Adress: Södermannagatan 53, Stockholm

Bildkälla: Instagram.com/dirtyvegan.se

Hos den veganska bar och restaurangen Dirty Vegan kan du få en riktigt god vegansk måltid. Här hittar du det mesta inom fastfood – hamburgare, pommes, wraps, och buffalo wings.

Njut av en "kabab roll"- Kryddig shawarma-style kebab (soja- och veteprotein med en ört- och kryddblandning), färska tomater, lök, inlagd chili och rödkål. Serveras med koriander, persilja, vitlökssås, chilisås och tzatziki. 

MyVegina

Adress: Norrtullsgatan 21, Stockholm

Bildkälla: Instagram.com/myvegina/

Hos MyVegina kan du äta färgglada och riktigt goda veganska sallader och bowles. Eller varför inte en färgglad sushitallrik?

Restaurangen har inte bara färgglad mat som kan få de flesta att le utan även en mysig miljö. Perfekt för instagrambilderna med andra ord!

Hermans

Adress: Fjällgatan 23B, Stockholm

Bildkälla: Caroline Risp – nouw.com/carolinerisp

Här äter du vegansk lunch- och middagsbuffé med fantastiska smaker från hela världen. Samtidigt som du njuter av en av Stockholms bästa utsikter.

På restaurangens buffébord finns flera olika sallader, mustiga grytor, grillade grönsaker, såser och röror. Vegansk lasagne, rå rödbetssallad med granatäpple, melon- och myntasallad, indisk bön- eller kikärtsmasala, är bara ett urval av allt som finns. Ät precis vad du är sugen på och hur mycket du vill.

Taku-Taku

Adress: Sergelgatan 29,  Stockholm 

Bildkälla: Instagram.com/takutakusweden

Den veganska snabbmatkedjan Taku-Taku öppnade 2016, och vann pris som Sveriges bästa ”fast casual restaurant” 2018. Här äter du slow cooked vegansk streetfood med smaker från hela världen – Korea, Indien, Mexiko och Japan för att nämna några.

Menyn består bland annat av fyra olika fyllningar som serveras på fyra olika sätt: Ssäm (i salladsblad), Buns (ångade bullar med fyllning), vetetortillas, eller i temple bowls (en skål med temple eller ris som serveras med kimchi, salsa och rättika). 

Lao Wai

Adress: Luntmakargatan 74, Stockholm

Bildkälla: Carin Balfe Arbman – Instagram.com/balfe_arbman

Lao Wai är en kinesisk och vegansk restaurang som ligger mitt i centrala Stockholm. Här äter du kryddiga rätter med smaker från det Sichuanesiska och Taiwanesiska köket. På menyn finns allt från tofurätter och sojaproteinrätter till grönsakswokar.

Är ni två eller fler äts maten på kinesiskt vis – tillsammans. Sällskapet beställer gemensamt in flera olika rätter som kommer in en och en under middagen. 

Rätterna ställs i mitten på bordet där var och en får plocka från rätten till sin egen skål. Ett trevligt sätt att äta på, där alla får smaka på allt! 

Kolla in videon ovan för att se fler bilder från restaurangerna!