Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skådespelaren dödade sin fru – nu vill hennes familj få hem kroppen

Nyheter | 27/09/2018 21:17

Den svenska 50-åriga skådespelaren har tidigare i veckan erkänt att han dödat sin 28-åriga fru som hittades livlös under söndagen. Nu kämpar fruns familj i hennes hemland för att få hem kroppen.

Det var i söndags som polisen fick larm om att en misshandel ägde rum i Kista, utanför Stockholm. Polisen begav sig till platsen och när de väl var där så hittades en 28-årig kvinna död.

En 50-årig man befann sig i lägenheten när polisen kom till platsen efter att ha fått larmet om en misshandel. Han greps som misstänkt och erkände senare att han dödat sin hustru.

Den 50-åriga mannen är en svensk skådespelare som tidigare jobbat med bland annat Mikael Persbrandt, Kjell Bergqvist, Stefan Sauk och Mads Mikkelsen.

Mannen är misstänkt för mord men nekar. Dock medger han att det föreligger sannolika skäl för misstanke om dråp. Skådespelarens advokat menade på att mannen borde häktas för dråp. Men så blev det alltså inte då han häktades misstänkt för mord.

Kämpar för att få hem kroppen

Skådespelaren och hustrun träffade varandra i hennes hemland. Efter några år så flyttade kvinnan till Sverige för att bo ihop med skådespelaren.

Nu kämpar kvinnans familj för att få hem hennes kropp till hemlandet och har varit i kontakt med den svenska ambassaden i landet, enligt personer med insyn i familjens liv, skriver Expressen.

 – I vår kultur har vi ett sätt att säga ett sista farväl. Vi brukar ha en vaka. Hennes kropp borde vara hemma, så hennes föräldrar får ha en minnesstund och så hon kan begravas där nere, säger en person som kände kvinnan, till Expressen.

Barn var hemma

Misshandeln ska ha ägt rum samtidigt som deras barn har befunnit sig i lägenheten. Men ingen ska ha sett vad som hänt.

Vilket slags våld som ska ha orsakat hustruns död är inget som åklagare Malin Kühn, som driver mordutredningen, vill gå in på. Inte heller har någon exakt dödsorsak har inte fastställts. 

Har det tufft

Åklagare Malin Kühn berättar att mannen har mått väldigt dåligt den senaste tiden.

– Mitt intryck är att han har haft det svårt. Det är en tragisk historia, det tror jag vi är ganska överens om. Det är tragiskt för samtliga inblandade, som det ofta är, säger Kühn till Expressen.

Nyheter24 har skrivit om händelsen tidigare och du kan läsa mer om det här.

Har du hört om händelsen?