Kvinna äter frukost i sängen
Om du snoozar för länge kan det faktiskt göra dig tröttare. - Foto: Unsplash

7 grymma tips som gör dig morgonpigg

Det kan ibland vara skönare att ligga kvar i sängen och dra sig än att gå upp till alla måsten. Men det finns några tips och tricks som kan hjälpa dig att få en lättare morgon. Här är 7 grymma tips som gör dig morgonpigg.


Är du den personen som hoppar upp när alarmet ringer? Eller är du kanske den som snoozar och går upp så sent som möjligt? 

Det kanske är jobbigt att komma upp på morgonen men det finns några tips och tricks att ta till. Nyheter24 har gjort en lista som kommer att göra det lättare för dig att komma upp på morgonen.

Förbered dagen innan

Hinner du inte äta frukost för att du snoozar för länge? Allt kanske bara blir kaos på morgonen för att tiden inte räcker till. Förbered kvällen innan. Fixa en god smoothie och ställ in i kylen, välj kläder och packa väskan. Det kommer kännas lite mindre jobbigt att kliva upp ur sängen när allt redan är fixat och klart.

Lägg dig i tid

Att inte lägga sig för sent så att man sover för lite än vad man behöver är kanske logiskt. Försök att lägg dig i tid för att lättare komma upp på morgonen.

Belöna dig

Köp hem god frukost. Kanske färska bär, eller du kanske älskar latte? Det kanske är då värt att investera i en kaffemaskin. Du kanske hinner titta på någon serie du gillar istället för att slösurfa? Belöna dig med något sådant härligt så det blir lättare att vakna till.

Lyxa till frukosten lite så att morgonen blir mer lockande. Bildkälla: Unsplash

Glöm inte vitaminerna

På vintrarna får vi i norden lätt brist på D-vitamin och det påverkar vår energi. Att äta vitaminer kan hjälpa till en hel del för trötta själar.

Sluta snooza

Oj, vad skönt det kan vara att dra sig några extra minuter i sängen ibland. Men om du snoozar för länge kan det faktiskt göra dig tröttare. 

När du vaknar på morgonen minskar hormonet melatonin och nivåerna av kortisol, serotonin, dopamin och adrenalin ökar. Men om du istället snoozar och somnar om några gånger blir kroppen förvirrad och vet inte vilka hormoner den ska frisätta, har Expressen tidigare skrivit.

Tänd lampor

Tänd lamporna när du vaknar. Det kanske inte känns så mysigt men det piggar upp dig.

Rör på dig

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det är bra att ta en promenad till bussen eller trapporna istället för hissen. Precis som ljus så piggar det upp dig när du rör på dig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du morgonpigg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.