Lördag 1 Okt
Stockholm

Succéinsamling för galan Tillsammans för Världens Barn

David Lindgren, Kattis Ahlström
Idag sändes galan "Tillsammans för Världens Barn" på SVT 1. Foto: Christine Olsson TT / Världens Barn

Under fredagen så ägde galan "Tillsammans för Världens Barn" rum. Och vilken dunder succé det blev. Tillsammans lyckades det svenska folket samla in över 49 367 089 kronor för att hjälpa utsatta barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen så gick Sveriges största insamlingsgala för utsatta barn av stapeln och vilken succé galan blev till slut. 

Under kvällen så lotsades vi igenom inslag och musikuppträdande, från bland annat Silvana Imam, av programledarna Kattis Ahlström och David Lindgren. Till deras hjälp så hade de superbarnen Sabina, Meleah, Adil och Sigrid. Även Daniel Nannskog och Erik Ekstrand drog sitt strå till stacken och tittade till titt som tätt i rutan under kvällen.

Och hallå, hur imponerande var inte barnen i sändningen? Sjukt bra jobbat!

Succésumma

Under galans gång kunde människor från hela Sverige donera pengar till det fina ändamålet genom att antingen Swisha eller ringa in pengar till insamlingen. Och detta var något som den svenska befolkningen skötte med bravur!

Över 49 367 000 kronor lyckades det svenska folket samla före och under galakvällen.

Så en stor klapp på axeln till er alla som bidrog!

Vad är världens barn?

Som sagt så går insamlingen till förmån för Världens Barn och det är en kampanj skapad Radiohjälpen som idag drivs med hjälp av SVT, Sveriges Radio P4 och 14 biståndsorganisationer. Självaste kampanjen håller på hela året men har sin peak runt september/oktober. 

Startades 1997

Första gången insamlingen fick se dagens ljus var 1997 när den genomfördes genom ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och sju andra organisationer. Kampanjen tog en paus ett par år men kom sedan tillbaka på benen år 2000.

Sedan dess har kampanjen varit en bestående och viktig händelse varje år och sedan dess start har kampanjen hjälpt till med att samla in över 1,5 miljarder kronor till olika verksamheter som stärker barns rättigheter runt om i världen.

Wow!

Tidigare i veckan så hölls Barncancergalan. Nyheter24 har skrivit om allt som hände under den fantastiska galan. Det kan du läsa mer om här.

Vill du donera pengar till världens barn? Besök då Radiohjälpens hemsidaden hittar du här!

Tittade du på galan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.