Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristoffer dödade sitt ex: "Han ville äta människokött"

Nyheter | 11/10/2018 06:05

Kristoffer Johansson som nu bytt namn till Kim Marie är dömd för dråp på sin exflickvän Vatchareeya Bangsuan. I TV3 dokumentär berättar en tjej han var bekant med om hans tankar på att äta människokött.

I torsdagskvällens TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare tas mordetVatchareeya Bangsuan upp. I maj 2013 hittades Vatchareeya mördad och styckad i Boden. 

Det första som hittades var hennes ben som hade placerats i ett ödehus i skogen. Vatchareeyas expojkvän Kristoffer Johansson misstänktes efter en tid för mordet. Han dömdes först för mord men domen ändrades i hovrätten till dråp eftersom man inte kunde besvara en del frågor om händelseförloppet kring Vatchareeyas död. Han dömdes till tio års fängelse och kan tidigast bli frigiven i januari 2020. 

Ville äta människokött

I dokumentären har man pratat med flera personer som kände Kristoffer under skoltiden och de berättar att han i tonåren fick ett beteende som fler och fler reagerade på. Han kunde ta upp udda samtalsämnen. En tjej i bekantskapskretsen berättade i förhör att Kristoffer frågat henne hur hon skulle göra för att döda någon. 

Samma tjej berättade också att Kristoffer delat med sig av sina lite udda drömmar. Han berättade för henne att en av sakerna på hans bucketlist var att äta människokött. 

Kristoffer Johansson
Kristoffer under rättegången. Bildkälla: TV3

Under högstadiet var Kristoffer deprimerad, han hade också ett självskadebeteende. Han fick senare under gymnasietiden extra hjälp för att klara av skolan. När Kristoffer var runt 18 år gammal träffade han för första gången Vatchareeya. 

– En kompis brorsa blev stalkad av henne, jag tänkte om hon kan satsa så mycket på att stalka någon så kanske hon fungerar jättebra i ett förhållande, har Kristoffer senare sagt i rättegången. 

De inledde ett förhållande som varade i några månader. Under tiden för Vatchareeyas död var de inte ett par men hade börjat träffas igen som vänner. Hon hade åkt hem till Kristoffer för att plugga, och det var sista gången någon såg henne i livet.

Vatchareeya Bangsuan
Vatchareeya Bangsuan. Bildkälla: TV3

Genomgår könskorrigering

I fängelset har Kristoffer påbörjat en könskorrigering och heter numera Kim Marie Johansson. Kim Marie har sagt att hon vill bli flyttad till ett kvinnofängelse, det skriver Expressen om. I dokumentären berättar hon att hon drömmer om livet utanför fängelset och har börjat titta på sommarstugor och inredning. 

Se ett klipp från dokumentären ovan. 

TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare sänds torsdag 11 oktober 21.00 på TV3 och Viafree.

Nyheter24 har valt att använda pronomenet han när vi skriver om Kim Marie när hon fortfarande hette Kristoffer och pronomenet hon när vi skriver om henne efter hon bytte till Kim Marie, i linje med hur TV3 väljer att göra i dokumentären.