Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare rörde 15-årig elev på "olämpligt sätt" – får jobba kvar

Nyheter | 17/10/2018 11:04

Nu rasar föräldrar till elever på en skola i södra Stockholm. Efter att en lärare i 50-årsåldern betett sig olämpligt mot en 15-årig elev väljer ledningen att låta läraren jobba kvar på skolan – och delar istället ut en varning.

En lärare i 50-årsåldern som jobbar på en skola i södra Stockholm har fått en varning efter att det uppdagats att han vid flera tillfällen betett sig olämpligt mot en 15-årig elev på skolan, rapporterar P4

Och trots att den manliga läraren i skrift utryckt sin "längtan" efter det 15-åriga barnet så får han jobba kvar på skolan – något som upprör föräldrar som har barn på skolan. 

Inte kunnat hejda "romantiska känslor"

Läraren ska flera gånger ha försökt få till träffar med eleven på egen hand, efter skoltid, och rört eleven på olämpliga sätt. Trots att läraren själv är i 50-årsåldern, ska han ha skrivit till 15-åringen och uttryckt sin "längtan" efter eleven. 

I ett mail har det också framkommit att läraren, som arbetat på skolan i över 20 år, påstår att han utvecklat romantiska känslor för den 15-åriga eleven som han inte kunnat hejda, enligt P4.

Hänt två gånger tidigare

Detta ska inte heller vara första gången som läraren utvecklat känslor för elever på skolan. I samma mail skriver han att det hänt med andra elever – vid två tidigare tillfällen, enligt P4. 

Händelsen har upprört många som har barn på skolan. 

– En varning räcker inte. Hela processen är dåligt skött. Rektorn borde skickat hem läraren under utredningen och vi vill att han sparkas, säger en av föräldrarna. Vi vill inte ha våra barn på den här skolan, säger föräldrar som har barn på skolan till P4. 

Trots detta väljer alltså skolan att inte sparka läraren, utan istället utdela en varning. Händelsen har anmälts till Skolinspektionen, men eftersom att läraren saknar lärarlegitimation så kommer händelsen inte kunna utredas av myndigheten. 

Förra månaden anhölls en elev på en skola i Småland misstänkt för att ha våldtagit en kvinnlig lärare under skoltid. Läs mer om det här.