Läskig clown med stora tänder
Halloween förknippas ofta med skräck, spöken och pumpor. - Foto: Unsplash

8 läskiga skräckfilmer att se under halloween – vågar du?

Halloween börjar smyga sig på och läskiga historier, spöken och skräckisar är saker som hör till årets kusligaste högtid. Nyheter24 har listat 8 läskiga skräckfilmer att se under halloween – vågar du kika?


Snart är det tid för halloween och spökhus, hemsökelse och läskiga figurer är saker som hör till. Nyheter24 har listat 8 läskiga skräckfilmer som du kan titta på. Du kommer garanterat behöva en filt att behöva gömma dig under.

The Nun

Filmen handlar om en ung nunna som tar livet av sig på ett kloster i Rumänien. Vatikanen skickar en präst och dennes lärling för att utreda fallet. Där tvingas de konfrontera den onda kraften som kommer från demoniska nunnan.

Searching

16-åriga Margot försvinner spårlöst. En utredning startas för att ta reda på vad som egentligen har hänt Margot. Hennes pappa tycker att utredningen går för långsamt och tar saken i egna händer. Han upptäcker saker som han aldrig trodde skulle vara sant, var Margot den hon egentligen utgavs sig från att vara?

Hell Fest

En riktig halloweenfilm. Nöjesparken med skräcktema förväntas att vara rolig och underhållande men den visar sig vara något helt annat. En maskerad seriemördare går lös i parken men besökarna vet inte om det är en del av nöjesparkens show eller på riktigt. 

Slender Man

Legenden om den långa, smala figuren med onaturligt långa armar och ett ansiktslöst ansikte. Det är den som hemsöker barn och tonåringar. I filmen försvinner flera tonåringar spårlöst. Är det Slender Man som ligger bakom det?

Truth or Dare

Filmen är tänkt att vara den filmen som förstör sanning och konsekvens för generationer att komma.

En grupp ungdomar drar ut till en stuga för att grilla, festa och leka lekar. Vad som börjar som en ofarlig lek av sanning och konsekvens visar sig vara något helt annat. Klarar du inte av att utföra uppgiften? Ja då finns det bara ett slut för dig.

Är du den som hat-älskar skräckfilmer? Eller du kanske är den som blundar under filten hela filmen? Bildkälla: Unsplash

The Witch

Filmen utspelar sig i 1630-talets England och handlar om en familj som slits sönder av svart magi och häxkrafter. Du kan förvänta dig massa blod, läskiga barn och övernaturligheter.

Det

Filmen baseras på boken "Det", som är skriven av skräckmästaren Stephen King. Tittarna får följa sju barn som terroriseras av den läskiga clownen Pennywise, som spelas av svenska Bill Skarsgård.

Don't breathe

"Don't breathe" handlar om ett gäng vänner som gör inbrott hos en rik gammal man – och tror att de ska komma undan med den perfekta stöten. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Inte det minsta faktiskt.

Vill du ha fler tips på läskiga filmer? Här kan du läsa vilka skräckfilmer folk inte vågat se klart på.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om skräckfilm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.