Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kastades från balkong – nu pratar kvinnan ut för första gången

Nyheter | 23/10/2018 15:05

Hon kastades ner från våning sex av sin man. Kvinnan överlevde mirakulöst men lever fortfarande i skräck då hennes ex-man är åtalad i sin frånvaro. Nu berättar hon i programmet Södertäljepolisen om minnena, känslorna och skräcken.

I februari 2013 blev en kvinna kastad från en balkong i Södertälje. Hon föll sex våningar och klarade sig mirakulöst men med allvarliga skador. 

Mannen som hade kastat ned kvinnan från balkongen var hennes man. Mannen hävdade dock att hon själv hade hoppat och att han försökte stoppa henne. 

Balkong
Balkongen kvinnan kastades från. Bildkälla: DplayUteplats
Kvinnan föll sex våningar ner och landade på en betongplatta. Bildkälla: Dplay

Först dömdes den 31-åriga mannen av tingsrätten till nio års fängelse, men hovrätten tog då upp fallet och mannen friades helt. 

När Högsta domstolen tog upp målet dömdes han slutligen till 14 års fängelse för mordförsök. I början av november 2015 skulle 31-årige mannen häktas, men då var han spårlöst försvunnen. 

– Hon fick sådana oerhörda skador. Det var inte alls säkert att hon skulle överleva. Även om hon verkligen återhämtat sig får hon ju aldrig tillbaka sin kropp eller sitt utseende på det viset, sa fallets åklagare Martina Winslow tidigare till Nyheter24.

Kvinna i profil
Idag lever hon under skyddad identitet tillsammans med sin son då det fortfarande finns en hotbild mot henne. Bildkälla: Dplay

Nu berättar kvinnan i programmet Södertäljepolisen om känslorna och minnena från händelsen.

För kvinnan är det viktigt att hennes ex-man avtjänar sitt straff. Idag lever hon under skyddad identitet tillsammans med sin son då det fortfarande finns en hotbild mot henne. 

Kvinnan berättar att det kom som en chock när mannen först fick nio år av tingsrätten och sedan friade hovrätten honom. 

– När alla bevis pekade på att det var han som hade gjort det. Jag tänkte att rättvisan måste skippas. Inte bara för min säkerhet utan också för andra, berättar kvinnan i programmet.

Det har snart gått sex år sedan mordförsöket och hon lever med skadorna varje dag. Läkarna har varnat att skadorna kanske inte kommer att läka mer än vad de har gjort. 

   Man lever med rädslan hela tiden. Och eftersom han är på fri fot kan man inte känna sig trygg. 

Idag är mannen fortfarande på fri fot och internationellt efterlyst. 

Södertäljepolisen sänds tisdag 23 oktober kl 20 på Kanal 5 och Dplay.