Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elev åtalas för att ha våldtagit en lärare på en skola i Småland

Nyheter | 01/11/2018 11:39

I september anmäldes en elev misstänkt för att ha våldtagit en lärare på en skola i Småland. Nu åtalas han för våldtäkt, olaga hot och sexuellt ofredande.

Det var i september som en 19-årig gymnasieelev polisanmäldes misstänkt för att ha våldtagit en lärare på en skola i Småland. Något som vi har skrivit mer om här.

Nu står det klart att den misstänkte eleven åtalas för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga hot, skriver Expressen

Hotade med att kidnappning

Enligt åtalet så ska eleven ha sexuellt ofredat läraren månaden innan han ska ha våldtagit läraren. Efter ofredandet så ska eleven enligt åtalet ha skickat flertalet meddelanden i sociala medier där han bland annat hotat med att kidnappa en person om han inte skulle få ha sex med läraren.

I september ska eleven ha tvingat in henne i ett klassrum med våld och låst dörren. I klassrummet ska han ha våldtagit kvinnan.

Eleven ska ha stängs av från skolan av gymnasiechefen och sedermera gripits. Men händelsen har lämnat många upprörda och skärrade.

– Det är mycket obehagligt. Vi är chockade, skärrade och lite förbannade att det överhuvudtaget kan hända, sade en anställd på skolan till Aftonbladet tidigare.

Tidigare känd hos polisen

Den misstänkta eleven, som i nuläget är avstängd från skolan, är tidigare känd hos polisen för bland annat narkotikabrott, olovliga körningar, våldsamt motstånd och urkundsförfalskning.

Artikeln uppdateras...