Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mammans egna ord om mordet på sin son Bobby, 10

- 22/11/2018, 16:27 -

Bobby, 10, torterades av sin mamma och styvpappa. Efter att Bobby avled sänkte paret kroppen i en sjö i Småland. Nu visar TV3 Dokumentär när mamman berättar om mordet på sin son.

Den då tioåriga och intellektuellt funktionsnedsatta pojken Bobby anmäldes den 29 januari 2006 försvunnen från en parkeringsplats utanför Göteborg. Bobby hade försvunnit när hans mamma och styvpappa hade handlat.

En stor sökinsats inleddes omedelbart, han hittas inte och misstankarna riktades istället mot paret. Två veckor senare berättade mamman i ett förhör om vad som egentligen hade hänt.

Bobbys skolbänk
Bobbys skolbänk. Bildkälla: TV3

I kvällens avsnitt av TV3 Dokumentär handlar det om just Bobby. Nu får man höra Bobbys mammas egna ord när hon berättar i förhör om vad som hänt hennes son.

Mamman berättar att hon inte hade vågat berätta något tidigare till polisen. "Han hade klorna om mig", säger hon om sin sambo.

Bobby hade torterats av sin styvpappa och mamma under en månads tid. Han fick bland annat avföring i ansiktet, ligga naken i snön, stötar, alkohol nedhälld genom en tratt i munnen och en dammsugare mot sitt kön.

Torp
Torpet som var Bobbys hem. Bildkälla: TV3

Enligt mammans berättelse så ska paret ha tagit ut en naken Bobby och skottat snö över honom. Mamman berättade även att hennes sambo hade tvingat henne att sitta på Bobby. 

– Han satte sin fot på Bobbys bröst, sa mamman i förhör.

Efter ett tag ute i kylan fick Bobby komma in i värmen:

 – Jag kände att han hade kalla fötter och händer.

Bobby avled slutligen till följd av tortyren då han kvävdes av sin egen spya. 

När Bobby inte längre levde rullade de in honom i en madrass och stoppade den i en påse. Paret hade bestämt sig för att sänka kroppen i en liten sjö i Småland.

Bobbys mamma berättade att de sedan la Bobby i en pulka och gick ned till sjön med honom. 

– Vi sänkte honom ute där vid udden.

Paret åtalades 2006 för mord men dömdes för grov misshandel, grovt vållande till annans död, olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång, brott mot griftefriden och grovt falskt larm. Straffet blev fängelse i tio år.

Kvinna
Bobbys mamma pekade ut var paret hade dumpat Bobbys kropp. Bildkälla: TV3

Se i klippet ovan när mamman berättar och visar var de hade dumpat hennes son Bobby.

TV3 Dokumentär: Minnet av ett brott, avsnitt 4 av 4 - sänds torsdag 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

/
TV3