Tisdag 25 Jan
Stockholm

Polisen om explosionen i Hässleholm: "En enskild isolerad händelse"

Hässleholms tekniska skola, Pär Cederholm
Explosionen i Hässleholm är en enskild isolerad händelse. Foto: Johan Nilsson/TT

Under torsdagsmorgonen exploderade ett föremål på Hässleholms tekniska skola. Till en början rubricerades händelsen som misstänkt terrorbrott men under eftermiddagen ändrades den. Enligt polisen är det en enskild isolerad händelse som ägt rum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Omkring klockan åtta på torsdagsmorgonen hördes en mystisk smäll på Hässleholms tekniska skola. Polis och räddningstjänst larmades till skolan, som är den största gymnasieskolan i Hässleholm. Skolbyggnaden ska ha fyllts med rök efter explosionen och enligt polisen ska ingen ha kommit till skada i samband med händelsen. 

Väl på plats utrymde man skolan och bombskyddet kallades in för att säkerställa byggnaden, skriver Aftonbladet. 

Polisen rubricerade explosionen som misstänkt terrorbrott, men under eftermiddagen ändrades rubriceringen. 

I samband med smällen kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern. 

– Det anträffas en person i skolan och i anslutning till skolan kan personen gripas, relativt odramatiskt, sade då Pär Cederholm, lokalipolisområdeschef, till SR.

Ett förhör har hållits med den misstänkte 20-åringen.

Presskonferens 

Klockan 16 på torsdagseftermiddagen höll Hässleholms kommun och polisen en presskonferens för att informera mer om händelsen. Per Cederholm säger att polisen bedömer händelsen som en enskild händelse, som inte har kopplingar med några andra personer. 

– Vi bedömer den här händelsen som en enskild isolerad händelse. Vi bedömer också att det inte rör sig om ett terrorbrott. Vid en punkt kom vi på att det inte är fler attacker på gång, och gör bedömningen att det är en ensamagerande person, säger Pär Cederholm på presskonferensen.

Polisen vill i nuläget inte gå in på vilket typ av sprängmedel det rör sig om. Inte heller om den misstänkte personen har kopplingar till skolan eller inte.  

Imorgon hade skolan planerat att ha julavslutning, men efter händelsen vet man inte hur det blir med det. Ett beslut om huruvida skolan ska vara öppen imorgon eller inte har ännu inte tagits, och eleverna kommer att informeras om det under kvällen. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om händelsen i Hässleholm. Det kan du läsa mer om här!
Har du varit i Hässleholm?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela