5 underbara skidorter att besöka i vinter

- 20/01/2019, 19:28

Planerar du att åka iväg på en skidsemester till fjällen i vinter? Då finns det en hel del ställen att välja bland. Vi på Nyheter24 har listat 5 av de mest underbara skidorterna i Sverige.

Äntligen är vintern här! Det är årstiden då man kan vakna, kliva upp ur sängen, titta ut genom fönstret och tappa andan över hur vackert den vita snön ligger tätt på marken.

Förutom den härliga känslan av kylan som biter i kinderna så erbjuder vintern så mycket mer. Det är ju naturligtvis säsongen för fjällresor, svarta backen och afterski. Woop woop!

Vi på Nyheter24 listar 10 av de mest underbara resmålen för din fjällsemester 2019. Naturligtvis utan inbördes ordning.

1. Idre

Idrefjället
Du kanske ska unna dig en resa till Idre. Bildkälla: Christine Olsson TT/TT

Idre är ett perfekt resmål för dig som vill njuta av ett fantastiskt landskap och härliga backar att åka i. Beläget 30 kilometer nordväst om Särna, Dalarna så hittar du denna pärla.

Har du riktigt tur så kanske du tajmar in något häftigt vintersports-event då Idre faktiskt är den fjärde största vintersportorten i Sverige. Så kollar du kalendern innan du åker så kan det bli succé!

2. Hemavan/Tärnaby

Skidåkare i Hemavan
Varför inte besöka Hemavan och/eller Tärnaby? Bildkälla: Gorm Kallestad NTB scanpix/TT

Har du inte varit i Hemavan eller Tärnaby tidigare? Då kanske det är dags att åka redan i vinter. Beläget 150 kilometer från Storuman i Västerbottens län hittar du denna pärla.

Det fina med att åka till detta resmål är att du får chansen att uppleva både Tärnaby och Hemavan. Då de olika liftsystemen bara är ett stenkast ifrån varandra.

Så - varför inte besöka Ingemar Stenmark och Anja Pärssons hemort, åka i härliga backar och svänga dina lurviga på Högfjällshotellet om natten. 

P.S Du kan till och med flyga till orten.

3. Björkliden

Lapporten
Se Lapporten under din resa till Björkliden. Bildkälla: Henrik Holmberg Fotograferna Holmberg/TT

Ett av de finaste ställena du kan besöka i vårt avlånga land måste nog vara Björkliden. Du hittar det populära resmålet strax utanför Abisko i Norrbotten. 

Upplev fantastisk skidåkning och den lappländska naturen på ett makalöst sätt genom att spendera din tid i Björkliden. Några exempel på sevärda platser är inte minst fjällstationen Låktatjåkko på 1228 meter över havet, Lapporten som du ser på bilden och makalösa Torneträsk.

4. Åre

Skidåkare i Åre
Ser det inte vackert ut i Åre? Bildkälla: Pontus Lundahl TT/TT

Det kanske är dags att ta en weekend eller varför inte en vecka för den delen, i vackra, vackra Åre. Skidorten ligger som bekant i Jämtlandsfjället och har varit en ett populärt resmål för skidentusiaster i många herrans år.

Förutom makalös skidåkning så bjuder även Åre på oerhört kvalitativ underhållning på deras afterski och nattliv på kvällarna. Besök Åre, varför inte?

5. Sälen

Högfjällshotellet i Sälen
Spendera helgen på Högfjällshotellet i Sälen. Bildkälla: Pontus Lundahl TT/TT

Ett populärt resmål för många under vintersäsongen är sannerligen Sälen. Skidorten i Dalarna med det lustiga namnet är ett utmärkt ställa för dig som vill njuta av bra skidåkning och härliga vyer.

Vill du lägga skidorna åt sidan för ett tag och bara slappna av? Då har du bland annat ett äventyrsbad som du kan njuta av istället. 

Gillar du skidor? Har du i så fall någon gång undrat varför skidsporter är så populära i Sverige? Då behöver du inte undra längre - här kan du läsa varför vi tycker om de sporterna så mycket!

Har du varit i fjällen?