Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hund plågades med glödande cigaretter – av inbrottstjuvar

- 16/01/2019, 11:35

Under ett inbrott i Malmö misstänkts tjuvarna ha utsatt en hund för tortyr. Hunden brändes nämligen med något misstänks vara glödande cigaretter.

Den 4 januari drabbades ett äldre par i västra Malmö för ett inbrott i sin bostad. Förutom att paret blev av med värdefulla smycken till ett värde av 100 000 kronor, utsattes deras hund för hemsk tortyr. 

Inbrottstjuvarna brände nämligen parets hund, med något som misstänks vara glödande cigaretter. 

– Det ska ha hittats minst två brännmärken på hundens mage som man misstänker har gjorts med glödande cigaretter, säger Eva-Gun Westford, presstalesperson vid Malmöpolisen till Malmös lokaltidning. 

Hund.
Bildkälla: Unsplash

Bröt sig in genom fönster 

När inbrottet skedde förstod man först inte vad som hade hänt med hunden. Men när det blev klart att hunden utsatts för djurplågeri gjordes ytterligare en anmälan. 

Det är enligt polisen oklart hur hunden mår idag eller om den behövt få vård för sina skador, skriver Malmös lokaltidning.

Läs även: Hund kastades mot sin död från 18-våningshus