Detaljerna från Sala-pappans Facebook-video: Planerade morden

- 24/01/2019, 11:56 -

Det var under onsdagskvällen som en småbarnspappa i Sala misstänkts ha tagit sitt eget och sina barns liv. Men mannen sände också live på Facebook under kvällen och berättade om dådet.

Det var sent under onsdagskvällen som en pappa i Sala-området startade en livesändning på Facebook.

Mannens Facebook-vänner förfärades när de i videon hörde mannen berätta att han dödat sina två söner och nu planerade att ta sitt eget liv.

– Det är folk som skriver till honom när det pågår och alla försöker stoppa honom, säger en man som såg videon, till Aftonbladet. 

Pappan berättar i videon att han planerat dådet ett tag och att han kommer att lämna ett brev om hur saker ska hanteras efter hans död, skriver tidningen Sala Allehanda har tagit del av filmen. 

Han berättar att han inte vill sitta i fängelse för morden på sina barn och därför ska ta sitt eget liv.

– Jag orkar inte mer, säger han i livesändningen enligt Sala Allehanda.

Precis innan mannen avslutar sändningen nämner han att polisen är på väg dit. När polis kom fram till platsen kort där efter var både mannen och hans två barn döda. 

Enligt en familjevän som Aftonbladet pratat med berättar att mannen lidit av psykisk ohälsa sedan ett nyligen avslutat förhållande.

– Jag tror att han ville ha barnen hos sig och på samma sätt ville han fortsätta jobba fast han egentligen inte borde göra det, säger vännen. 

Här kan du läsa allt vi vet hittills om Sala-pappan och morden.

Du kan även läsa experten Jerzy Sarnerckis ord om händelsen: "Det kan handla om hämnd"

Kämpar du med självmordstankar? Då kan du ringa 08-34 70 65 för hjälp och stöd.

Behöver du söka vård för dig själv eller någon annan som kämpar med depression? Då kan du ringa 1177 för att komma i kontakt med din vårdcentral som kan erbjuda hjälp och stöd.